Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Celik (Τουρκία): «Καταδικάζουμε τoυς τρομοκράτες Ελληνοκυπρίους»

Celik (Τουρκία): «Καταδικάζουμε τoυς τρομοκράτες Ελληνοκυπρίους»
Τα γραμματόσημα, οι «τρομοκράτες της ΕΟΚΑ» και το σύνθημα «Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» εξόργισαν τον Τούρκο κυβερνητικό εκπρόσωπο Omer Celik

Την 65η επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 καταδίκασε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, Omer Celik.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τους Ελληνοκύπριους αγωνιστές ακροδεξιούς και τρομοκράτες, ενώ επεσήμανε πως είναι υπεύθυνοι για τη σφαγή πολλών Τούρκων.
«Καταδικάζουμε την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση για τη δημιουργία γραμματοσήμων που είναι αφιερωμένα στην 65η επέτειο της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ.
Η ΕΟΚΑ ήταν μια οργάνωση που σφάγιαζε τους Τουρκοκύπριους, ήταν μια κατάρα» δήλωσε ο Çelik σε μήνυμα στο Twitter την Παρασκευή 2 Απριλίου.
Όπως είπε, η ΕΟΚΑ είναι γνωστή για το σύνθημά της «Καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος».
Ο Çelik συνέχισε λέγοντας ότι το γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση εορτάζει την ΕΟΚΑ δείχνει την υποστήριξή της στην «τρομοκρατική ομάδα», η οποία στόχευε τους Τουρκοκύπριους με στόχο την εξάλειψή τους από το νησί.
Η Τουρκία υποστηρίζει πάντα τους Τουρκοκύπριους, δήλωσε ο Çelik, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει τη δύναμη να υπερνικήσει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης