Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: «Παγώνει» η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών μετά τον θάνατο γυναίκας

Ολλανδία: «Παγώνει» η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών μετά τον θάνατο γυναίκας
Ως αποτέλεσμα, περίπου 10.000 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς πρόκειται να ακυρωθούν

Η Ολλανδία προχώρησε στην διακοπή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για άτομα κάτω των 60 ετών, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας στην οποία είχε χορηγηθεί μια δόση, μεταδίδει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας της χώρας.
Ως αποτέλεσμα, περίπου 10.000 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς πρόκειται να ακυρωθούν.

Η θέση της εταιρείας

Από την πλευρά της, η AstraZeneca αναφέρει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ολλανδικές αρχές προκειμένου να απαντήσει όλα τα ερωτήματα που μπορεί να έχουν.
Επιπλέον, η αγγλοσουηδική εταιρεία τόνισε ότι οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους για ενήλικες κάθε ηλικίας.
Σημειώνεται πως η παραπάνω απόφαση ήλθε, στο πλαίσιο αυξανόμενων αναφορών σχετικά με περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων σε άτομα που τους έχει χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ειδικότερα, στην Ολλανδία, το κέντρο Lareb για τη μελέτη παρενεργειών, έχει λάβει πέντε αναφορές για εκτεταμένες θρομβώσεις με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης