Τελευταία Νέα
Διεθνή

Air France-KLM: Σχέδιο αναχρηματοδότησης μετά τη συμφωνία με την Κομισιόν

tags :
Air France-KLM: Σχέδιο αναχρηματοδότησης μετά τη συμφωνία με την Κομισιόν

Η εταιρεία, σχεδιάζει να μετατρέψει 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια σε Γαλλία και Ολλανδία σε υβριδικές μετοχές, μετά τη λήψη πακέτου ενίσχυσης 10,4 δισ. ευρώ πέρυσι

Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 αναμένεται να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο της Air France-KLM, προκειμένου να συζητήσει ένα σχέδιο αναχρηματοδότησης για την ενίσχυση των του ισολογισμού της εταιρείας όσον αφορά τις γαλλικές δραστηριότητες της, το οποίο και θα τυγχάνει κυβερνητικής στήριξης, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, επικαλούμενο δυο πηγές με γνώση επί του θέματος.

Η συμφωνία

Το πακέτο διάσωσης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ θα συζητηθεί μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος, ο οποίος έλαβε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 10,4 δισ. ευρώ πέρυσι, έχει δηλώσει ότι σκοπεύει προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι, εντός των επόμενων ημερών είναι πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την πρόσθετη κυβερνητική στήριξη καθώς οι συνολικές οφειλές του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 11 δισ. ευρώ στο τέλος του 2020.

Κρατική βοήθεια

Η εταιρεία, σχεδιάζει να μετατρέψει 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια στη Γαλλία και στην Ολλανδία σε υβριδικές μετοχές, ωστόσο οι Βρυξέλλες απαιτούν η αεροπορική εταιρεία να παραιτηθεί από τα slots αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι, επικαλούμενες θέματα ανταγωνισμού. για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τον εάν οι ενισχύσεις αποτελούν παράνομη κρατική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης