Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άλμα 178% στις συλλήψεις μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό το Μάρτιο

ΗΠΑ: Άλμα 178% στις συλλήψεις μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό το Μάρτιο

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για πάνω από 171.000 συλλήψεις τον μήνα Μάρτιο στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, όταν οι συνοριοφύλακες είχαν συλλάβει περισσότερους από 180.000 μετανάστες

Περισσότερους από 171.000 μετανάστες συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές στα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία τα οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Reuters, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.
Πρόκειται για τον υψηλότερο σε μηνιαία βάση απολογισμό εδώ και 20 χρόνια γεγονός που θέτει την αμερικανική κυβέρνηση ενώπιον του ζητήματος μιας ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα που είχε ανακύψει με το αίτημα του προηγούμενο προέδρου Donald Trump κατασκευή τείχους στα σύνορα των δύο κρατών,

Αύξηση

Τα προκαταρκτικά στοιχεία συλλήψεων για τον μήνα Μάρτιο στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, όταν οι συνοριοφύλακες είχαν συλλάβει περισσότερους από 180.000 μετανάστες.
Τα στοιχεία του Μαρτίου δείχνουν μια αύξηση 178% του αριθμού των οικογενειών μεταναστών που συνελήφθησαν στα σύνορα σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα.

Ασυνόδευτοι ανήλικοι

Στο σύνολο περιλαμβάνονται περίπου 19.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 53.000 μέλη οικογενειών που ταξίδευαν μαζί, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Σε περίπου 99.000 ανερχόταν ο αριθμός των ενηλίκων που ταξίδευαν μόνοι τους.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν καταβάλλει προσπάθειες να φιλοξενήσει τα άρτι αφιχθέντα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία εξαιρούνται από την απέλαση βάσει του υγειονομικού διατάγματος για την Covid-19 Title 42.
Αν και ο Biden είπε την περασμένη εβδομάδα πως η «συντριπτική πλειοψηφία» των οικογενειών στέλνεται πίσω στο Μεξικό βάσει του διατάγματος Title 42, κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Απελάσεις

Πάνω από τα μισά των 19.000 μελών οικογενειών που συνελήφθησαν στα σύνορα τον Φεβρουάριο δεν απελάθηκαν, σύμφωνα με την υπηρεσία των αμερικανικών Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP), πολλά εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθερα στις ΗΠΑ για να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Το δημοσίευμα επικαλείται επίσης τρεις ημερήσιες εκθέσεις της αμερικανικής συνοριοφυλακής τον Μάρτιο, όπου φαίνεται ότι μονάχα το 14-16% των μελών των οικογενειών απελάθηκε εκείνο το διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης