Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Με rapid test το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου - Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

Κεραμέως: Με rapid test το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου - Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες
Το υπουργείο ζήτησε από τα φαρμακεία να έχουν προμηθευτεί τα self test την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου
Σχετικά Άρθρα

Για την επαναλειτουργία των σχολείων, τις Πανελλήνιες εξετάσεις, την επέκταση της σχολικής χρονιάς εντός Ιουνίου και τα rapid test μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Όπως τόνισε τον ΑΝΤ1 τα self test θα είναι πού ισχυρό εργαλείο για την επαναλειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας και τόνισε οτι «έχει γίνει η παραλαβή ενός σημαντικού αριθμού τεστ και συνεχίζεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία, από την οποία θα κριθεί και το άνοιγμα των σχολείων».
Όπως υποστήριξε, την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η ηγεσία του υπουργείου παιδείας με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα στα Λύκεια. Επιπλέον έχει γίνει μια συζήτηση ώστε τα φαρμακεία να έχουν προμηθευτεί τα self test την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου.

Rapid test πριν πάνε στο σχολείο

«Ο κάθε μαθητής θα κάνει το self test στο σπίτι του και εάν βγει θετικό, θα το δηλώνει στην πλατφόρμα και θα πηγαίνει για επιβεβαιωτικό τεστ. Εάν είναι αρνητικό, θα παίρνει βεβαίωση για να τη δίνει στο σχολείο. Το πρώτο βήμα είναι να εξηγήσουμε τη σημασία του μέτρου στους γονείς, όπως είχε γίνει με τις μάσκες. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τους θετικούς, κυρίως τους συμπτωματικούς” πρόσθεσε.
Για τις κατατακτήριες εξετάσεις απάντησε ότι θα προχωρήσουν μόλις δοθεί το "πράσινο φως” από τους ειδικούς για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια. "Τότε θα γίνουν και αυτές” σημείωσε, ενώ για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

Για τις Πανελλαδικές τόνισε ότι δρομολογούνται κανονικά εντός του Ιουνίου, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα και η ημερομηνία έναρξής τους. Η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, για λίγες μέρες και μόνο εντός Ιουνίου, "για να κερδίσουμε μέρες στη δια ζώσης εκπαίδευση”.Σε ερώτηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, με τη χρήση self test, απάντησε ότι στους χώρους αυτούς υπάρχει ανάμειξη διαφορετικών ομάδων, γι αυτό και αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.
Τέλος, για τα voucher τόνισε ότι τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τους φοιτητές, για να κάνουν αίτηση για να ανανεώσουν ή να αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό άνοιξε ήδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης