Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντάρτικο των εμπόρων στην Πάτρα, ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα (5/4)

Αντάρτικο των εμπόρων στην Πάτρα, ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα (5/4)
Οι καταστηματάρχες σκοπεύουν με βάση τις μέχρι τώρα αντιδράσεις να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα μέτρα που ισχύουν για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Να ανοίξουν τα καταστήματά τους φέρονται έτοιμοι οι έμποροι της Πάτρας αντιδρώντας εντονότατα στην κυβερνητική απόφαση αναστολής του ανοίγματος του λιανεμπορίου τη Δευτέρα (5/4) στην Αχαΐα.
Οι καταστηματάρχες σκοπεύουν με βάση τις μέχρι τώρα αντιδράσεις να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα μέτρα που ισχύουν για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.
«Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;» διερωτήθηκε μιλώντας στο thebest, ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος είπε ότι την Κυριακή (4/4), οι έμποροι θα συναντηθούν στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον αναπληρωτή  υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μεταβαίνει στον νομό εσπευσμένα.

Αντιδράσεις και στη Θεσσαλονίκη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στη Θεσσαλονίκη.
Έκκληση προς την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση για αναβολή του ανοίγματος του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη κάνει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η εισήγηση της τελευταίας στιγμής για την εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τις διαδημοτικές μετακινήσεις είναι αιφνιδιαστική, δυσάρεστη και έρχεται μια στιγμή κατά την οποία όλοι ανέμεναν το αντίθετο».

Αιφνιδιαστική και δυσάρεστη η απόφαση

Όπως αναφέρει, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες έκαναν τον προγραμματισμό τους, ακολουθώντας δημόσιες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις. Μετά από τόσους μήνες πιστής τήρησης των μέτρων, μήνες οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης. Οι αντικρουόμενες πληροφορίες, οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές απομειώνουν την αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και εν τέλει υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια.
«Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι η διαχείριση της πανδημίας πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο, με έξυπνα μέτρα, με ρυθμίσεις και διαβαθμίσεις. Το όλα κλειστά - όλα ανοιχτά είναι προφανές ότι πλέον δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.
Έναν χρόνο μετά, απαιτούνται νέες προσεγγίσεις, νέοι τρόποι, νέα μέτρα και νέες αποφάσεις, που θα προστατεύουν τη δημόσια υγεία πιο αποτελεσματικά. Η αγορά μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει με κανόνες. Είναι ανάγκη επιτακτική, που θα δώσει μια απολύτως απαραίτητη οικονομική ανάσα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια διέξοδος αποσυμπίεσης για την κοινωνία» καταλήγει ο Δήμαρχος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης