Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ξέφρενο πάρτι στην παραλία της Βαρκελώνης - Γιατί η Καταλονία δεν εφαρμόζει τα μέτρα

Ισπανία: Ξέφρενο πάρτι στην παραλία της Βαρκελώνης - Γιατί η Καταλονία δεν εφαρμόζει τα μέτρα
Η Καταλονία είναι μία από τα επτά ισπανικές περιφέρειες που αψηφούν τον νόμο και τους περιορισμούς της Μαδρίτης
Σχετικά Άρθρα

Δεκάδες Καταλανοί αλλά και τουρίστες αψήφησαν τα μέτρα για τον κορωνοΐό και συμμετείχαν σε πάρτι στην παραλία Barceloneta της Βαρκελώνης.
Οι περισσότεροι από τους παρευρισκομένους δεν φορούσαν μάσκα ούτε τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αψηφώντας τους περιορισμούς.
«Η Βαρκελώνη είναι το τέλειο μέρος για να διασκεδάσει κανείς, να πιει, όμως αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, η αστυνομία, που σταματάει τον κόσμο από το να διασκεδάζει», είπε ένας Βρετανός τουρίστας που μετείχε στο πάρτι.
Οι συναθροίσεις άνω των 6 ανθρώπων σε δημόσιους χώρους απαγορεύονται στην Καταλονία και οι παραβάτες μπορούν να έλθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 300 έως 600 ευρώ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα περιοριστικά μέτρα δεν εφαρμόζονται στην καταλονία

«Οι αστυνομικοί μας προειδοποίησαν τον κόσμο όπου είχαν σχηματιστεί μεγάλες ομάδες ότι παραβιάζουν τους περιορισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις εάν δεν φορέσουν μάσκες ή απομακρυνθούν, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα», εξήγησε ένας εκπρόσωπος τύπου της καταλανικής περιφερειακής αστυνομίας. Δεν ανέφερε εάν υπήρξε επιβολή προστίμων σε αυτήν την περίπτωση.
Από την πλευρά του, ο Miguel Samber, ο υπουργός Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RACI σήμερα ότι οι πολίτες θα πρέπει να φοράνε μάσκες όταν συναντούν άλλους στην παραλία, όμως δεν υποχρεούνται να το κάνουν εάν κάνουν ηλιοθεραπεία ή κολυμπούν στη θάλασσα, μια οδηγία, η οποία διαφοροποιείται από την εθνική νομοθεσία.
Η Καταλονία είναι μία από τα επτά ισπανικές περιφέρειες που αψηφούν τον νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη και προβλέπει οι πολίτες να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα εάν τηρείται η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης