Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Προκλήσεις και παρενοχλήσεις από ξένες δυνάμεις στην περιοχή κατασκευής του Nord Stream 2

Ρωσία: Προκλήσεις και παρενοχλήσεις από ξένες δυνάμεις στην περιοχή κατασκευής του Nord Stream 2
Παρατηρείται έντονη δραστηριότητα πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων ξένων κρατών στην περιοχή εργασιών του αγωγού, σύμφωνα με τη Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Προκλητική κινητικότητα πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή, όπου κατασκευάζεται ο Nord Stream 2, παρατηρεί η εταιρεία.
Παρατηρείται έντονη δραστηριότητα πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων ξένων κρατών στην περιοχή εργασιών, μετά την επανεκκίνηση της κατασκευής του υπεράκτιου τμήματος του Nord Stream 2, των οποίων οι ενέργειες είναι συχνά σαφώς προκλητικές, δήλωσε ο αξιωματούχος της εταιρείας, που διαχειρίζεται τον αγωγό Andrei Minin, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Minin είπε ότι υπάρχει ζώνη ασφαλείας 1,5 μιλίων γύρω από την περιοχή κατασκευής όπου δεν πρέπει να εισέρχονται σκάφη.
«Ωστόσο, τα πολεμικά σκάφη ξένων χωρών είναι συνεχώς κοντά σε πλοία που εκτελούν εργασίες», σημείωσε.

Παρενοχλήσεις

Πρόσθεσε ότι ένα πολωνικό αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου «πετάει τακτικά γύρω από την περιοχή εργασιών σε μικρό ύψος και πολύ κοντά στο πλοίο τοποθέτησης σωλήνων Fortuna».
Σύμφωνα με τον Minin άγνωστο υποβρύχιο αναδύθηκε σε απόσταση ενός μιλίου από το πλοίο Fortuna, το οποίο στόχευσαν με κυρώσεις οι ΗΠΑ στις 19/1/2021.
Όπως κατήγγειλε, πρόκειται για προσχεδιασμένες προκλήσεις στις οποίες πέραν των πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, συμμετέχουν και αλιευτικά σκάφη.
Ο αγωγός Nord Stream 2 βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια, αλλά παρά τις κυρώσεις και τις απειλές, η εταιρεία ανέφερε την Πέμπτη (1/4/2021) ότι το έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί κατά 95%.
Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 μετά την αναστολή λόγω απειλών κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Στα άκρα η σύγκρουση

Η Ουάσιγκτον φαίνεται πρόθυμη να λάβει ακραία μέτρα για να σταματήσει το έργο και απειλεί με κυρώσεις ακόμη και τη Γερμανία.
Εκτός από τις ΗΠΑ, μια άλλη χώρα που επιθυμεί να σταματήσει το έργο είναι η Ουκρανία, η οποία αναμένεται να χάνει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε τέλη μεταφοράς φυσικού αερίου εάν ολοκληρωθεί ο αγωγός.
Ο αγωγός Nord Stream αποτελείται από δύο γραμμές που εκτείνονται από το Vyborg της Ρωσίας έως το Lubmin της Γερμανίας, κοντά στο Greifswald.
Στο έργο, θα προστεθούν ακόμη δύο γραμμές, διπλασιάζοντας την ποσότητα φυσικού αερίου που θα μπορούσε να εξάγει η Ρωσία στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης