Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Ρόδο ο Αυγενάκης: Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να πρωταγωνιστήσει

Στη Ρόδο ο Αυγενάκης: Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να πρωταγωνιστήσει
Στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου συμμετέχουν συνολικά 26 ομάδες με 176 αθλητές από 18 χώρες του κόσμου

Το μήνυμα της επανεκκίνησης με κανόνες στέλνει η Ρόδος σε όλον τον κόσμο, με τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα (International Rhodes Grand Prix), όπως τόνισε o υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης.
Ο κ. Αυγενάκης βρίσκεται στο νησί προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του αγώνα, το μεσημέρι της Κυριακής (4/4).
Στους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά ραντεβού ανά τον κόσμο που φέτος πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, συμμετέχουν συνολικά 26 ομάδες με 176 αθλητές από 18 χώρες του κόσμου.
Η αρχή θα γίνει με το «Internatiomal Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels», αύριο Κυριακή 4 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσουν, το τετραήμερο 8, 9, 10 και 11 Απριλίου, οι αγώνες του «International Tour of Rhodes».
Τον υφυπουργό Αθλητισμού υποδέχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 3/4 στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου, Α. Καμπουράκης, και ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος», Γ. Παπασταματάκης, παρουσία των βουλευτών Μ. Κόνσολα και Β. Υψηλάντη, του εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Ν. Νικολή, του αντιδημάρχου Τουρισμού, Κ. Ταρασλιά, και του προέδρου του ΔΟΠΑΡ, Αλ. Κολλιάδη.
Ακολούθησε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Αυγενάκη, Χατζημάρκου, Καμπουράκη και Παπασταματάκη, με αντικείμενο του ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes, και το μήνυμα που εκπέμπει η διοργάνωση αυτή σε όλο τον κόσμο.

Χατζημάρκος: Μήνυμα επανεκκίνησης

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, αναφερόμενος στις εξαιρετικές επιδόσεις του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο το 2020, ανέφερε πως έχει γίνει εντατική και συλλογική δουλειά, ώστε η Ρόδος να δώσει και φέτος πρώτη το σύνθημα της επανεκκίνησης σε όλο τον κόσμο, με τους ποδηλατικούς αγώνες να είναι κομμάτι αυτή της προσπάθειας και επί της ουσίας να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα στην τουριστική σεζόν, καθώς λόγω των αγώνων φιλοξενούνται αυτές τις μέρες 176 ποδηλάτες από 18 χώρες του κόσμου.
Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι "φέτος, σε μια πάρα πολύ ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας, εργαζόμαστε και μέσα από τα μηνύματα. Κι ένα υπέροχο μήνυμα φεύγει ξανά σήμερα από τη Ρόδο. Το μήνυμα ότι όσο δύσκολες καταστάσεις κι αν αντιμετωπίζουμε, η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης, στεκόμαστε όρθιοι, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να ελπίζουμε, να δουλεύουμε, να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, η οποία πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη μέρα της πανδημίας".
Ακόμη, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους χορηγούς, τους συμμετέχοντες στους αγώνες, τους εργαζόμενους και το ξενοδοχειακό δυναμικό, "για όλη αυτήν την προσπάθεια μέσα από την οποία ταξιδεύει για μια ακόμη φορά ένα υπέροχο μήνυμα φιλοξενίας, υπευθυνότητας και ωριμότητας, δημιουργικότητας, ζωντάνιας και αισιοδοξίας, ένα μήνυμα επανεκκίνησης από ένα προορισμό που έχει δώσει εξετάσεις και στο παρελθόν και έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα".

Καμπουράκης: Δυο αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ανέφερε ότι ο υπουργός κ. Αυγενάκη, "έρχεται στο νησί για να τιμήσει δυο πράγματα: μια εξαιρετική αθλητική διοργάνωση αλλά και ταυτόχρονα την έναρξη, την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου 2021 για το νησί της Ρόδου".
Υπογράμμισε ότι "στην δημοτική αρχή υπάρχουν δυο αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες. Η ασφάλεια, άρα χρειαζόμαστε μια ασφαλή Ρόδο και ταυτόχρονα μια ανοιχτή Ρόδο. Ο κόσμος έχει μεγάλη εξάρτηση από το τουριστικό εισόδημα και το άνοιγμα της Ρόδου με ασφάλεια, όπως η πολιτεία ορίζει, είναι επείγουσα ανάγκη για να μπορέσει να επιβιώσει η τοπική κοινωνία, τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου".
Τόνισε ότι "όλα θα γίνουν με πολύ μεγάλη προσοχή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να στείλουμε στο εξωτερικό την εικόνα από έναν εξαιρετικό προορισμό όπως είναι η Ρόδος με ασφάλεια και με προσοχή". "Η Ρόδος στέλνει ένα μήνυμα, ότι ανοίγουμε τον τουρισμό, όμως ταυτόχρονα προσέχουμε τον Ροδίτη. Προσκαλούμε τον επισκέπτη να γίνει μέρος αυτής της σοβαρότητας και της προσοχής. Σε κάθε περίπτωση, νιώθω ότι η ελληνική φιλοξενία, είτε πρόκειται για τους εργαζόμενους, είτε πρόκειται για τους επιχειρηματίες, έχει ένα στόχο: να ανοίξει η χώρα. Να ανοίξει η Ρόδος με ασφάλεια. Καλή επιτυχία κ. υπουργέ, σε όλη την Ελλάδα, στον τόπο μας, σε όλη την κοινωνία", πρόσθεσε.
Περαιτέρω, τη σημασία της παρουσίας του υφυπουργού Αθλητισμού στη Ρόδο για τους ποδηλατικούς αγώνες εξήρε και ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου "Ροδήλιος", Γιάννης Παπασταματάκης.

Αυγενάκης: Ο αθλητικός τουρισμός δηλώνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως "βρίσκομαι εδώ και με την θεσμική μου ιδιότητα για την έναρξη των διεθνών ποδηλατικών αγώνων της Ρόδου -μια διοργάνωση υψηλότατου επιπέδου- που διοργανώνονται από το 2017 και αποτελούν "κόσμημα", τόσο για την αθλητική κουλτούρα και παράδοση της περιοχής, όσο και για την ανάπτυξη του κύρους της ελληνικής ποδηλασίας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, διότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επέφερε η πανδημία, η οποία ανέστειλε πολλές διοργανώσεις, οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες της Ρόδου διεξάγονται με απόλυτη πειθαρχία ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με άρτιο σχεδιασμό και μέριμνα απέναντι στους αθλητές, τους εθελοντές και τα διαδικαστικά της διαδρομής.
Αποδεικνύουν ότι η χώρα μπορεί ανά πάσα στιγμή και κάτω από αντίξοες συνθήκες να ανταποκριθεί και να είναι πόλος έλξης διεθνών αθλητικών γεγονότων.
Στα οφέλη των αγώνων αυτών είναι η μεγάλη προβολή του νησιού αλλά και της χώρας συνολικά, ενόψει και της δυναμικής τουριστικής σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει προσεχώς. Και φυσικά, το μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα με κανόνες, βγαίνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Ο αθλητικός τουρισμός δηλώνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης