Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραλογισμός – Νόμος στην Ισπανία επιβάλλει τη χρήση μάσκας ακόμη και στην κολύμβηση

Παραλογισμός – Νόμος στην Ισπανία επιβάλλει τη χρήση μάσκας ακόμη και στην κολύμβηση

Για παράλογο μέτρο, που θα πλήξει και τον τουρισμό της Ισπανίας, κάνουν λόγο οι πολυάριθμοι πολέμιοι της απόφασης

Σχετικά Άρθρα

Έναν νέο νόμο ιδιαίτερα αυστηρό, αν όχι παράλογο, που επιβάλλει στους πολίτες να φορούν παντού μάσκα ακόμη και όταν κολυμπούν στη θάλασσα (!) θέσπισε η Ισπανία.
Ο νόμος, που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη (31/3/2021) επιβάλλει την κάλυψη προσώπου σε όλους τους ενήλικες ακόμη και παιδιά ενώ οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 ευρώ.
Η μόνη εξαίρεση από τον κανόνα είναι οι ενήλικες που γυμνάζονται σε εξωτερικούς χώρους αλλά όσοι κάνουν ηλιοθεραπεία ή κολυμπούν σε θάλασσα ή πισίνα, θα πρέπει να φορούν μάσκα.
Για παράλογο μέτρο, που επιτείνει τον αυξημένο κίνδυνο δυσκολίας στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, κάνουν λόγο οι πολυάριθμοι πολέμιοι της απόφασης.

Μέτρο που θα πλήξει τον τουρισμό

«Βρισκόμαστε σε μία κόλαση που απειλεί να εξαλείψει χιλιάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις», δήλωσε ο José Luis Zoreda, αντιπρόεδρος της Exceltur, της κύριας ομάδας λόμπι για τον ισπανικό τουρισμό.
«Και τώρα θέλουν να μετατρέψουν τις παραλίες σε υπαίθρια νοσοκομεία», πρόσθεσε.
Συμπλήρωσε, πως πολλοί παραθεριστές θα αποφύγουν την Ισπανία μόνο και μόνο για τον λόγο αυτό.
«Εάν η Ισπανία απαιτεί μάσκες στην παραλία μετά τις 17 Μαΐου, θα ακυρώσω τις διακοπές μου στη Μαρμπέγια και θα πάω στην Κύπρο ή τη Φλόριντα όπου τα χρήματα των τουριστών είναι ευπρόσδεκτα», έγραψε ένας υποψήφιος παραθεριστής στο Twitter.
Περιφερειακοί αξιωματούχοι στην Ισπανία, έχουν δεσμευθεί να μην εφαρμόσουν τον νόμο περί χρήσης μάσκας γύρω από πισίνες και παραλίες.

Δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης οι παραλίες

Ο γνωστός επιδημιολόγος Mark Woolhouse δήλωσε ότι, δεν υπάρχουν παραδείγματα πολυσύχναστων παραλιών, που να αποτελέσαν εστίες μετάδοσης του Covid – 19.
«Δεν υπήρξε ποτέ ένα ξέσπασμα Covid-19 που να συνδέεται με μια παραλία ποτέ οπουδήποτε στον κόσμο από όσα γνωρίζω», δήλωσε ο Woolhouse, ο οποίος είπε σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η επίσκεψη σε μία παραλία θα «ήταν ένα από τα ασφαλέστερα πράγματα που πρέπει να κάνετε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης