Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Συμφωνία μαμούθ για τη σωτηρία της Air France διαπραγματεύεται η Γαλλία με την ΕΕ

Συμφωνία μαμούθ για τη σωτηρία της Air France διαπραγματεύεται η Γαλλία με την ΕΕ
το ποσό αυτό ίσως φτάσει τα 3 δισεκ. ευρώ εάν η Air France αποδεχθεί να εγκαταλείψει Slots στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού
Σχετικά Άρθρα

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΕΕ είναι η γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να εγκριθεί ένα πακέτο αναχρηματοδότησης με κρατική υποστήριξη για να αποφύγει το λουκέτο η αεροπορική εταιρεία Air France-KLM.
Όπως τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, σε συνέντευξη του στο δίκτυο LCI, το επόμενο βήμα είναι η έγκριση του ποσού από το Δ.Σ του αερομεταφορέα.
Αν και δεν αναφέρθηκε στο ύψος του ποσού να σημειωθεί ότι η Air France-KLM, είχε λάβει το 2020, οικονομική ενίσχυση 10,4 δισεκατομμύρια ευρώ (12,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε κυβερνητικά δάνεια, ενώ τώρα συζητά ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης πολλαπλών σταδίων για να αντιμετωπίσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία.
Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι το ποσό αυτό ίσως φτάσει τα 3 δισεκ. ευρώ εάν η Air France αποδεχθεί να εγκαταλείψει Slots στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού κίνηση που είχε υποχρεωθεί να κάνει και η Γερμανική Lufthansa στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης