Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Εκτός ελέγχου η Ινδία – Πάνω από 100.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Covid: Εκτός ελέγχου η Ινδία – Πάνω από 100.000 κρούσματα σε 24 ώρες
Επιβολή περιοριστικών μέτρων στο πλουσιότερο κρατίδιο της Μαχαράστρα που είναι το επίκεντρο της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 100.000 κρούσματα covid καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ινδία, αριθμός που πιστοποιεί πως η πανδημία όχι μόνο αναζωπυρώνεται αλλά βρίσκεται και πάλι σε έξαρση.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν και οι μολύνσεις είχαν υποχωρήσει σε ημερήσια βάση κάτω από τις 9.000, τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται και πάλι δραματικά.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν κατά 103.558 νέες μολύνσεις, με το σύνολο τους να φθάνει τα 12,59 εκατομμύρια.
Είναι η πρώτη φορά εντός του 2021 που τα κρούσματα ξεπερνούν το όριο των 100.000 μέσα σε μία ημέρα.
Πρόκειται για αριθμούς που καταγράφονταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και η επιδημία ήταν σε έξαρση.
Παράλληλα αναφέρεται πως τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν και 478 θάνατοι, με το σύνολο τους να ανέχονται σε 165.101.
Επίκεντρο της πανδημίας είναι το κρατίδιο Μαχαράστρα, που είναι και το πλουσιότερο της χώρας, ενώ οι αρχές ήδη ανακοίνωσαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε η επιβολή lockdown τα Σαββατοκύριακα και απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες από σήμερα 5/4 το βράδυ έως τα τέλη Απριλίου ενώ για το ίδιο διάστημα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων ενώ κλείνουν ιδιωτικά γραφεί, εστιατόρια, σινεμά, πισίνες, μπαρ, χώροι λατρείας και δημόσιοι χώροι, όπως οι παραλίες.
Τα μέσα μεταφοράς θα λειτουργούν με πληρότητα της τάξης του 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης