Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Άλμα 8% - Ρεκόρ στις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Tesla: Άλμα 8% - Ρεκόρ στις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων
Η Tesla παρέδωσε 184.800 οχήματα παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, πάνω από τις εκτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική άνοδο καταγράφει προσυνεδριακά η μετοχή της Tesla, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk, σημείωσε ρεκόρ στις παραδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο α΄ τρίμηνο, γεγονός που αντιστάθμισε τον αντίκτυπο της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ.
Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έλαβε ώθηση από την ισχυρή ζήτηση του crossover Model Y στην Κίνα και προχώρησε γρήγορα σε πλήρη παραγωγική ικανότητα.
Η ικανότητα της Tesla να παράγει περίπου την ίδια ποσότητα οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο όπως και στο τέταρτο τρίμηνο «ξεχωρίζει σε σχέση με την τάση στην παγκόσμια παραγωγή ελαφρών οχημάτων», ανέφεραν οι αναλυτές της J.P.Morgan σύμφωνα με το Reuters.
Η Tesla παρέδωσε 184.800 οχήματα παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, πάνω από τις εκτιμήσεις για 177.822 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο σχεδόν 8% στα 714 δολ. προσυνεδριακά, ενώ άλλοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της NIO Inc και της Workhorse Group, σημείωναν άνοδο μεταξύ 1% και 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης