Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Θα έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού έως τις αρχές Μαΐου

Γερμανία: Θα έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού έως τις αρχές Μαΐου
Δύσπιστο το 62% των Γερμανών πολιτών για την πλήρη ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμών έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2021
Σχετικά Άρθρα

 Η Γερμανία θα έχει ανοσοποιήσει το 20% του πληθυσμού της έναντι του Covid-19 μέχρι τις αρχές Μαΐου, δήλωσε τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 ο υπουργός Υγείας της χώρας Jens Spahn, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η Γερμανία έχει καταγράψει άνοδο των νέων κρουσμάτων Covid-19 καθώς υστερεί ως προς Βρετανία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ρυθμό των εμβολιασμών.
Ο Spahn, μιλώντας σε εμβολιαστικό κέντρο στο Βερολίνο, δήλωσε ότι η Γερμανία χρειάστηκε τρεις μήνες για να ανοσοποιήσει το πρώτο 10% των πολιτών της.
«Θα κατορθώσουμε να εμβολιάσουμε το επόμενο 10% σε ένα μήνα υπό το φως της αύξησης στις παραλαβές των δόσεων των εμβολίων από τις φαρμακευτικές», είπε.

Κοινωνική δυσπιστία

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η διαδικασία εμβολιασμού θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 21 Σεπτεμβρίου, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει η Καγκελάριος Angela Merkel, αναδεικνύεται σε δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 62% των πολιτών θεωρεί ότι δεν θα τηρηθεί η δέσμευση, ενώ εμπιστοσύνη στην κυβερνητική εξαγγελία εκφράζει μόνο το 23%.
Η Merkel επανέλαβε και πριν από λίγες ημέρες την δέσμευση ότι, το αργότερο έως το «τέλος του καλοκαιριού, το οποίο επισήμως είναι στις 21 Σεπτεμβρίου», θα έχει προσφερθεί σε όλους τους ενήλικες η δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο προγραμματισμός έχει ως προϋπόθεση την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των εμβολίων εκ μέρους των εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης