Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τη Google στη διαμάχη με την Oracle για τα πνευματικά δικαιώματα

tags :
ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τη Google στη διαμάχη με την Oracle για τα πνευματικά δικαιώματα
ο Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τη Google στη διαμάχη με την Oracle για τα πνευματικά δικαιώματα

Μια σημαντική δικαστική νίκη πέτυχε σήμερα 5/4 η Google, θυγατρική εταιρεία της Alphabet Inc, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι η χρήση του πηγαίου κώδικα της Oracle Corp για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android –που χρησιμοποιείται στα περισσότερα smartphone παγκοσμίως– δεν παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Με ψήφους 6 υπέρ έναντι 2 κατά, οι δικαστές ανέτρεψαν την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο είχε κρίνει υπέρ της Oracle.
Η Google και η Oracle, δύο κολοσσοί της τεχνολογίας που εδρεύουν στην Καλιφόρνια και έχουν ετήσια έσοδα, από κοινού, άνω των 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έριζαν από το 2010, όταν η δεύτερη προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της πρώτης, κατηγορώντας την για παραβίαση του κοπιράιτ.
Η Oracle ήθελε να ξεκαθαρίσει αν η Google είχε το δικαίωμα να αντιγράψει μέρος της γλώσσας προγραμματισμού Java για να αναπτύξει το δικό της σύστημα Android.
Με τη σημερινή απόφαση, η Google γλιτώνει από την καταβολή ενός πιθανότατα πολύ μεγάλου ποσού που ζητούσε η Oracle, επικαλούμενη τις ζημίες που υπέστη.
Αρχικά, η Oracle διεκδικούσε να της καταβληθούν 8 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως σύμφωνα με δύο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης, οι νέες εκτιμήσεις έκαναν λόγο ακόμη και για 20-30 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης