Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Στις 12 Απριλίου ανοίγουν καταστήματα και παμπ, ανησυχία για AstraZeneca - Γαλλία: «Έμφραγμα» στις ΜΕΘ

Ηνωμένο Βασίλειο: Στις 12 Απριλίου ανοίγουν καταστήματα και παμπ, ανησυχία για AstraZeneca - Γαλλία: «Έμφραγμα» στις ΜΕΘ
Aν και οι αντιδράσεις κατά των lockdown διευρύνονται, ολοένα και περισσότερα κράτη προσφεύγουν σε αυτά σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού
Σχετικά Άρθρα
Οι προσπάθειες και η υπομονή όλων έπιασαν τόπο και η Μεγάλη Βρετανία μπορεί πλέον να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του οδικού χάρτη για την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Boris Johnson, o οποίος από τις 12 Απριλίου «ανοίγει» τα καταστήματα, τις παμπ, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και άλλες υπηρεσίες.
Παράλληλα, η βρετανική ρυθμιστική αρχή υγείας εξετάζει μια πρόταση να μην χορηγείται το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε νεότερους ανθρώπους λόγω ανησυχιών για πολύ σπάνιες περιπτώσεις αιματικών θρόμβων.
Στο μεταξύ, αυξήθηκε κατά 92 σε 5.433 ο αριθμός των ατόμων σε μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19 στη Γαλλία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σε νέο υψηλό από το αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος.


Η επιδημία με μια ματιά:


•Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 131.593.180 και οι νεκροί 2.856.632
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 30.755.089 κρούσματα και 555.243 νεκρούς
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 331.433 και σε κρούσματα με 12.984.956
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 204.147 και τέταρτη η Ινδία με 165.101
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 4.893.971
• Πέμπτη η Ρωσία με 4.538.101 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 4.376.560
• Έβδομη η Ιταλία με 3.678.944 και όγδοη η Τουρκία με 3.529.601
• Ένατη η Ισπανία με 3.311.325 και δέκατη η Γερμανία με 2.902.999

fdasasdfasdfasdfasdf_1.JPG

Βρετανία: Ανοίγουν καταστήματα και παμπ από τις 12 Απριλίου

Οι προσπάθειες και η υπομονή όλων έπιασαν τόπο και η Μεγάλη Βρετανία μπορεί πλέον να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του οδικού χάρτη για την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Boris Johnson σε συνέντευξη Τύπου.
Έτσι, από τις 12 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα οι παμπ, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και άλλες υπηρεσίες, είπε ο Boris Johnson στη συνέντευξη από την Ντάουνινγκ Στριτ, παρουσία των δύο κορυφαίων επιστημονικών του συνεργατών, Sir Patrick Valance και Chris Whitey.
«Υλοποιούμε τον οδικό χάρτη για την ελευθερία και εμμένουμε σε αυτόν», συνέχισε ο Johnson .
«Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι στα τρέχοντα δεδομένα για να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποκλίνουμε από το πρόγραμμα.
Εντούτοις, είμαστε προσεκτικοί και παρακολουθούμε τα δεδομένα σε κάθε στάδιο.
Ακολουθώντας τους κανόνες -θυμόμαστε τα χέρια, το πρόσωπο, το χώρο και τον καθαρό αέρα- ελπίζουμε, μαζί, να κάνουμε αυτόν τον οδικό χάρτη για την ελευθερία μη αναστρέψιμο».
Κατά την παρουσίαση επιβεβαιώθηκε ότι οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία
σε σχέση με την κορύφωση του Ιανουαρίου.
Η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη παραμένει κυρίαρχη με τον αριθμό των κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης να παραμένει σταθερός.

Eξετάζεται η αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca σε νέους κάτω των 30 ετών

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή υγείας εξετάζει μια πρόταση να μην χορηγείται το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε νεότερους ανθρώπους λόγω ανησυχιών για πολύ σπάνιες περιπτώσεις αιματικών θρόμβων, μετέδωσε σήμερα το Channel 4.
«Δύο ανώτερες πηγές δήλωσαν ότι ενώ τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι ασαφή, υπάρχουν αυξανόμενα επιχειρήματα που δικαιολογούν να προσφέρεται σε νέους - κάτω των 30 ετών τουλάχιστον - ένα διαφορετικό εμβόλιο», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων (MHRA) έχει τονίσει στο παρελθόν ότι τα οφέλη του σουηδο-βρετανικού εμβολίου στην πρόληψη της Covid-19 υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενου κινδύνου αιματικών θρόμβων.
Το MHRA δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει την αναφορά του Channel 4.

Γαλλία: «Έμφραγμα» στις ΜΕΘ με 5.433 ασθενείς από το τρίτο κύμα της πανδημίας

Αυξήθηκε κατά 92 σε 5.433 ο αριθμός των ατόμων σε μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19 στη Γαλλία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σε νέο υψηλό από το αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.
Η Γαλλία, όπου επιβλήθηκε τρίτο εθνικό lockdown το Σάββατο, ανέφερε επίσης 197 θανάτους COVID-19 σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας το σύνολο σε 70.771.

Ιταλία: Καταγράφηκαν 10.680 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 296 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες

Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες, στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.680 περιστατικά κορωνοϊού και 296 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Λόγω του Πάσχα των Καθολικών, πραγματοποιήθηκαν μόνον 102.795 διαγνωστικά τεστ, το 10,4% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες το ανάλογο ποσοστό ήταν 7,1%.
Τα κρούσματα ήταν 18.025, με 326 νεκρούς.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με κορωνοϊό σήμερα είναι 34 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 353 περισσότεροι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας, μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, με την πρώτη δόση, το 68% των εργαζομένων στα ιταλικά σχολεία και με την δεύτερη μόλις το 0,59%.
Το ποσοστό των εμβολιασμένων στο σύνολο των γιατρών, νοσηλευτών και του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων αγγίζει το 91% σε ότι αφορά την χορήγηση της πρώτης δόσης και το 76% της δεύτερης.
Το 56% των πολιτών άνω των ογδόντα ετών έχει λάβει την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού, ενώ το 30% ολοκλήρωσε τον κύκλο εμβολιασμού.
Στους οίκους ευγηρίας, τέλος, το 89% εμβολιάσθηκε με την αρχική δόση και το 72% με τη δεύτερη.

Τουρκία: Κοντά σε επίπεδα αρνητικού ρεκόρ τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, στα 42.551

Η Τουρκία κατέγραψε 42.551 κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, παραμένοντας κοντά στο επίπεδο του αρνητικού ρεκόρ που άγγιξε το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, η Τουρκία καταγράφεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως ως η χώρα με τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε εβδομαδιαίο μέσο όρο.
Ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται διαρκώς από τότε που η κυβέρνηση χαλάρωσε ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα στις αρχές Μαρτίου αγγίζοντας το Σάββατο 44.756 μολύνσεις, τον υψηλότερο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας.
Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 3,529 εκατομμύρια. Το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 193 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από την Covid-19 σε 32.456.

Πολλαπλασιάζονται τα lockdown

Αν και οι αντιδράσεις κατά των lockdown διευρύνονται, ολοένα και περισσότερα κράτη προσφεύγουν σε αυτά σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
Η Γερμανία θα είναι σε lockdown έως τις 18 Απριλίου αν και η καγκελάριος Merkel προσανατολίζεται σε αυστηροποίηση του και σε καθολικό lockdown, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν πως αν δεν υπάρξει ανάσχεση στα κρούσματα και στις εισαγωγές, σε τέσσερις εβδομάδες, οι ΜΕΘ θα έχουν γεμίσει.
Αλλά και η Γαλλία από το περασμένο Σάββατο 3 Απριλίου είναι σε lockdown τεσσάρων εβδομάδων, σε μερική καραντίνα είναι και η Πολωνία ενώ υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα παραμείνει έως και αύριο Τρίτη 6 Απριλίου η Ιταλία.
Η Ισπανία παραμένει σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας και τοπικών lockdown, μολονότι τα κρούσματα αυξάνονται πάλι ταχέως ενώ νέο lockdown για τέσσερις εβδομάδες αρχής γενομένης από τις 26/3 ανακοίνωσε και το Βέλγιο.
Η Ιρλανδία ανακοίνωσε πως από τις 12/4 χαλαρώνει το lockdown καθώς θα επιτρέπεται στα μέλη δύο νοικοκυριών να συναντιούνται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα αρθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων εντός μιας ακτίνας 5 χιλιομέτρων από το σπίτι του καθενός, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν οι Ιρλανδοί από τη μία κομητεία στην άλλη.
Παράλληλα η Σουηδία ανακοίνωσε πως αναστέλλει για τις 3 Μαΐου την χαλάρωση των περιορισμών του lockdown λόγω της σφοδρότητας του γ’ κύματος.
53452452452534524523523534535.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης