Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στις 900 μονάδες…

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στις 900 μονάδες…
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις αγορές της Ευρώπης να ανοίγουν με νέα σημαντική άνοδο, το ΧΑ έχει μία επιλογή: Να κινηθεί και αυτό πιο επιθετικά υψηλότερα και να προσεγγίσει τις 900 μονάδες. Βλέπουμε εδώ και μήνες τις ξένες αγορές να καταγράφουν το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο και ο γενικός δείκτης να μη μπορεί να καλύψει τις απώλειες που άφησε το ξέσπασμα της πανδημίας.

Δε λέμε ότι συγκρινόμαστε με τις μεγάλες ανεπτυγμένες αγορές, αλλά αυτή η διαφορά μπορεί να μειωθεί λίγο. Έχει ακόμα φθηνές μετοχές το ΧΑ. Έχει και ακριβές. Γι΄αυτό επικεντρώνονται και ορθά οι επενδυτές σε επιλεκτικές τοποθετήσεις. Δε θα πλήξουμε το επόμενο διάστημα, καθώς έχουμε ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα θα είναι ο οδηγός μας.

Το ΧΑ άνοιξε με καλή άνοδο και πλέον αναμένουμε σύντομα να δοκιμάσει τις 900 μονάδες. Οι τράπεζες οδηγούν την αγορά υψηλότερα με την ΑΛΦΑ να πιάνει το 1 ευρώ. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει αυτή τη φορά να πάει σε νέα υψηλά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ: Μας αρέσει η ιδέα μετεγκατάστασης των υπουργείων και ελπίζουμε αυτή τη φορά να γίνουν. Θα θυμίσουμε πως έχει γίνει προσπάθεια και στο παρελθόν να μετακομίσουν κάποια υπουργεία ακόμα και σε κοντινά ιδιόκτητα ακίνητα, αλλά υπήρχαν αντιδράσεις και δεν έγινε. Για να μην πούμε για το κτίριο της Κεράνης. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να γίνει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διαγραμματικά και μόνο αν κοιτάξεις τις τρεις μεγάλες βλέπεις ότι η ΑΛΦΑ έχει μείνει αρκετά πίσω. Ίσως να έχει να κάνει με εκτιμήσεις επενδυτών για αλλαγές στον MSCI. Όπως και να το κάνεις μία απορία την έχεις…

Στο ξεκίνημα η ΑΛΦΑ δείχνει καλές διαθέσεις και έχει περάσει πάνω λίγο από το 1 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος στα πρώτα λεπτά σε σύγκριση με τις άλλες συστημικές. Καλή εικόνα και από Eurobank, ενώ άνω του 1% ενισχύεται η Εθνική. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Πειραιώς. Το συμβόλαιο βέβαια δε λέει να ξεκολλήσει από τα 0,28 ευρώ.

ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Το άνοιγμα της αγοράς, έστω και με περιορισμούς αναμένεται να βοηθήσει κάποιες μετοχές του κλάδου. Χρειάζεται προσοχή από όλους μας προκειμένου να μην έχουμε νέα πισωγυρίσματα. Ανοδικά η Fourlis στα 4,40 ευρώ, αλλά το κρίσιμο σημείο για τη στήλη είναι τα 4,50 ευρώ.

AUTOHELLAS: Αύριο η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,23 ευρώ ανά μετοχή. Επομένως όσοι έχουν σήμερα μετοχές θα λάβουν το σχετικό μέρισμα.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Στις 8/4 η αποκοπή του δικού της μερίσματος, ύψους 0,6720 ευρώ ανά μετοχή.

ΚΕΚΡΟΨ: Με δυνατή άνοδο στο ξεκίνημα και τιμή 3,31 ευρώ.

ATTICA GROUP: Αναμενόμενες οι ζημιές. Δυστυχώς υπήρχαν και μεγάλες ζημιές από τις προσπάθειες αντιστάθμισης και λόγω της μεγάλης υποχώρησης των τιμών των καυσίμων πέρυσι. Θεωρούμε όμως πως ο ισολογισμός αντέχει και πως φέτος θα είναι μία καλύτερη χρονιά.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζει ανοδικά, αλλά παραμένει κάτω από τα 8 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αναμενόμενη η αναβολή της γενικής συνέλευσης. Χάνεται βέβαια χρόνος και οι διαφωνίες μεταξύ των μετόχων δεν βοηθούν. Πιέζεται 2,5% στα πρώτα λεπτά με χαμηλό όγκο.

ΔΕΗ: Σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. για να εγκρίνει τι sort list των υποψηφίων για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Στο +1% περίπου στο ξεκίνημα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η μετοχή έδειξε στις προηγούμενες συνεδριάσεις πως την προσφορά, οι αγοραστές την απορροφούσαν πάνω από τα 5,60 ευρώ. Πλέον φαίνεται πως είναι έτοιμη να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

CPI: Ο κ.Παπαθάνος αγόρασε τις μετοχές του ΟΚΙ όπως καταλαβαίνουμε και γράψαμε την περασμένη Πέμπτη, αλλά σε μεγάλο discount. Με 0,22 ευρώ ανά μετοχή με την τιμή να έχει κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα 0,61 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Νέες πωλήσεις μετοχών από τη Λυδία Χαϊδά. Πούλησε 19 χιλ. μετοχές προς 0,77 ευρώ ανά μετοχή. Δεν είναι καμία μεγάλη πώληση σε σύγκριση με τον όγκο που κάνει καθημερινά η μετοχή, αλλά μας κάνει εντύπωση.

PAPERPACK: Πέτυχε η δημόσια πρόταση και μπήκε εντολή αγοράς στο ταμπλό για τις υπόλοιπες μετοχές. Στα 6,70 ευρώ αγοράζουν 135 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης