Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi στη Λιβύη: Στιγμή μοναδικής αξίας, για να επανοικοδομήσουμε την παλιά μας φιλία

Draghi στη Λιβύη: Στιγμή μοναδικής αξίας, για να επανοικοδομήσουμε την παλιά μας φιλία
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Draghi επισκέφθηκε σήμερα (6/4) την Τρίπολη όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Σχετικά Άρθρα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Draghi επισκέφθηκε σήμερα (6/4) την Τρίπολη όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που ο Draghi πραγματοποιεί στο εξωτερικό, από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία.
«Είναι μια μοναδική στιγμή, για να επανοικοδομήσουμε μια παλαιά φιλία και εγγύτητα, η οποία δεν διακόπηκε ποτέ», δήλωσε μετά την συνάντηση ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Παράλληλα, τόνισε ότι «βασικής σημασίας στοιχείο, για να συνεχιστεί η συνεργασία αυτή, είναι να προχωρήσει η κατάπαυση του πυρός και να τύχει απόλυτου σεβασμού».
Ο Draghi προσέθεσε ότι με τον Λίβυο ομόλογό του έγινε αναφορά στη συνεργασία στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας, της υγείας και του πολιτισμού.
«Θέλουμε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει πυξίδα για το μέλλον, με πλήρη σεβασμό στην πλήρη λιβυκή κυριαρχία», υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε:
«Υπάρχει ικανοποίηση για τα όσα κάνει η Λιβύη στο θέμα των διασώσεων και, συγχρόνως, η Ιταλία βοηθά και της παρέχει στήριξη.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνον γεωπολιτικό, είναι και ανθρωπιστικό. Από την άποψη αυτή, η Ιταλία είναι μια από τις λίγες χώρες η οποία συνεχίζει να αφήνει ανοικτούς τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους».

Συνάντηση με Μητσοτάκη στη Λιβύη

Κατά την άφιξή του στην Τρίπολη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Mario Draghi, καθώς είναι από τους πρώτους ηγέτες της ΕΕ που -με διαφορά λίγων ωρών, επισκέπτονται τη Λιβύη. 
Οι δύο Πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και την ανάγκη η ΕΕ και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση, σταθεροποίηση και τη διεξαγωγή των εκλογών στη Λιβύη.
Ελλάδα και Ιταλία ως εγγύτερα στη Λιβύη κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.
Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις.
Συζήτησαν, ακόμη, τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα της ΕΕ και ιδίως στο Μεταναστευτικό καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης.

mitsotakis_draghi.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης