Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά αλλά με μεταβλητότητα και μακριά από τα υψηλά ημέρας

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά αλλά με μεταβλητότητα και μακριά από τα υψηλά ημέρας
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δύο πρόσωπα είχε η σημερινή συνεδρίαση. Το πρώτο και το καλό που κράτησε μέχρι τις 15:00 περίπου και ήταν μία ανοδική συνεδρίαση με αρκετές μετοχές στο επίκεντρο και το δεύτερο που ακολούθησε και ήταν μία εικόνα δυνατών κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.

Θα λέγαμε πως αυξήθηκε η μεταβλητότητα όταν ο γενικός δείκτης πήγε στις 885 μονάδες. Σε εκείνο το σημείο και μέχρι τις 893 μονάδες υπάρχει ένα χάσμα από πέρυσι μεταξύ των συνεδριάσεων 21 και 24 Φεβρουαρίου. Ίσως κάποιοι να θέλησαν να πάρουν τα κέρδη τους λίγο νωρίτερα. Η λογική λέει πως το χάσμα θα κλείσει και η αγορά θα δει και πάλι τις 900 μονάδες.

Ξεχώρισε η Alpha Bank σήμερα, η Eurobannk, η ΕΧΑΕ και η Fourlis. Καλός και ο Τιτάνας, απαράδεκτη η εικόνα της Πειραιώς, σημαντικές οι απώλειες για Ελλάκτωρα, ενώ υποχώρησαν και έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας ΕΛΠΕ και Motor Oil.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε και σήμερα η Alpha Bank και πάει να καλύψει μέρος από το μεγάλο discount που έχει έναντι των δύο άλλων συστημικών. Σε πορεία από την αρχή του έτους ή από την αρχή της κρίσης αναφερόμαστε. Διαγραμματικά έχουμε πει πως η μετοχή θα έπρεπε να είναι σημαντικά υψηλότερα, βάσει των διαγραμμάτων των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Θα πρέπει να δικαιολογηθεί αυτή η διαφορά και προς το παρόν διαβάζουμε από εκθέσεις πως δεν δικαιολογείται. Ίδωμεν… Μεγάλος ο όγκος στην ΑΛΦΑ σήμερα (21,1 εκατ. τεμάχια) και στη μετοχή και στο παράγωγο (24,4 χιλ. ΣΜΕ). Στο +5,82% και στα 1,0260 ευρώ και έγραψε και υψηλό 13 μηνών στα 1,0465 ευρώ.

Η Πειραιώς και πάλι ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Το συμβόλαιο της μετοχής δε λέει να ξεκολλήσει από τα 0,2810 ευρώ ενώ η μετοχή έκλεισε στα 0,3990 ευρώ και στο -7,25%. Ανοδικά κατά 2% η Eurobank, ενώ η Εθνική δε μπόρεσε να κρατήσει την άνοδο προς τα 2,60 ευρώ και έκλεισε στα 2,4710 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Πολλά χαρτιά είχαν γίνει μέχρι τα 4 ευρώ και προσπαθεί να διαφύγει η μετοχή. Έχει περιθώρια κατά την άποψή μας αλλά θα θέλαμε να δούμε συγκεκριμένες κινήσεις από τη διοίκηση. Διαφορετικά θα θέταμε το στόχο κοντά στα 4,50 ευρώ. Στα 4,10 ευρώ και στο +3,27% με 328 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το να διαβάζεις ανακοίνωση επίσημη που να λέει πως «δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε η πληροφορία…» δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Αυτά δε γράφονται σε επίσημες ανακοινώσεις. Ή ισχύουν ή όχι. Θεωρούμε σωστή την αντίδραση της άλλης πλευράς. Και βέβαια εξακολουθούμε ως στήλη να πιστεύουμε πως αυτό το κλίμα κάνει κακό στη μετοχή.

Δηλαδή πιστεύουμε πως βλέποντας όλα αυτά που γίνονται, ένας επενδυτής ή διαχειριστής θα μπορούσε να πει «εγώ δε θέλω να έχω εμπλοκή σε αυτά» και να αποχωρήσει. Άλλωστε υπάρχουν και άλλες εταιρείες του κλάδου εισηγμένες… Στα 1,3710 ευρώ και στο -4,79% με όγκο 614 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος διαχειριστής να αλλάξει θέση με τη συγκεκριμένη. Στο +4,36% και στα 0,8860 ευρώ. Πολύ καλή η συμπεριφορά της μετοχής.

ΤΙΤΑΝ: Νέο υψηλό σήμερα και αυτό που θέλουμε είναι να πάει να κλείσει το χάσμα που είχε αφήσει τον περσινό Φλεβάρη μεταξύ 21 και 24 του μήνα. Να πάει δηλαδή στα 17,40 ευρώ. Θα είναι μία δίκαιη τιμή ύστερα για κατοχύρωση κερδών. Στα 16,54 ευρώ το σημερινό κλείσιμο.

FOURLIS: Τα 4,50 ευρώ φαίνεται πως είναι ένα δύσκολο σημείο και τεχνικά αλλά και με βάση τα θεμελιώδη, αφού πολλοί δίνουν τιμή στόχο εκεί γύρω. Στα 4,45 ευρώ στο κλείσιμο και έχουμε ένα δίλημμα: Να την αφαιρέσουμε από τις επιλογές, προκειμένου να ελαφρύνουμε λίγο ή να μείνουμε αυτή τη φορά μήπως κάνει την… έκπληξη και σπάσει ανοδικά τα 4,50 ευρώ; Ίσως αύριο να ξεκαθαρίσει.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χθες ήταν σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που είχε δημοσιευτεί η μέρα όπου θα παραδιδόταν η έκθεση ελέγχου από τον ανεξάρτητο σύμβουλο. Περιμένουμε σχετική ανακοίνωση αλλά οι πληροφορίες μας λένε πως παραδόθηκε και τώρα θα πρέπει να δύο μέρη να δουν τι λέει και να ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πήγε στο ξεκίνημα της ημέρας στα 4,94 ευρώ, σημείο που πιστεύουμε πως αποτελεί καλή αντίσταση. Βέβαια από το +8,57% βρέθηκε και στο -1,10% και τα 4,50 ευρώ. Μεγάλη η μεταβλητότητα, αλλά έχει δώσει και μεγάλα κέρδη τους τελευταίους μήνες, άρα θεωρούμε λογικές αυτές τις κινήσεις που δείχνουν πως κάποιοι κατοχυρώνουν τα κέρδη τους. Τελικά έκλεισε στα 4,60 ευρώ και στο +1,10%.

ΕΚΤΕΡ: Ξαφνικές πωλήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει στα 1,04 ευρώ και στο -4,59% ενώ την περισσότερη ώρα ήταν πάνω από τα 1,10 ευρώ.

LAVIPHARM: Προσπαθεί να ξεκολλήσει και αυτή και εννοούμε από τη συσσώρευση. Στα 0,5050 ευρώ και στο +13,23%. Θέλουμε συνέχεια με όγκο αύριο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης