Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκληρή μάχη Μελισσανίδη - Μαρινάκη σήμερα 7/4 για την εξαγορά της Ναυτεμπορικής

Σκληρή μάχη Μελισσανίδη - Μαρινάκη σήμερα 7/4 για την εξαγορά της Ναυτεμπορικής

Στις 11 το πρωί ανοίγουν λήγει η προθεσμία υποβολής και αμέσως ανοίγουν οι προσφορές

Σήμερα 7/4 στις 11 το πρωί αναμένεται να ανοίξουν οι προσφορές των ενδιαφερομένων για την εξαγορά της Ναυτεμπορικής.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο δεύτερο κομμάτι του πλειστηριασμού που περιλαμβάνει το πιεστήριο, την εφημερίδα και όλα τα σήματα και τις ιστοσελίδες του ομίλου (το πρώτο αφορά στα ακίνητα και το τρίτο στην ιστοσελίδα pestaola.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους πέντε ενδιαφερόμενους που εμφανίστηκαν στην έναρξη της διαδικασίας, πλην σημαντικής έκπληξης οι διεκδικητές θα είναι δύο.
Πρόκειται για τον όμιλο Μαρινάκη (Alter Ego) αλλά και τον όμιλο Μελισσανίδη σε συνεργασία με τον κ. Γιάννη Φιλιππάκη.

Το γιατί των ενδιαφερόμενων

Η μάχη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή καθώς και οι δύο πλευρές για τους δικούς της λόγους η κάθε μια επιθυμεί να αποκτήσει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου.
Ο όμιλος Μαρινάκη φαίνεται να ενδιαφέρεται να ισχυροποιήσει την παρουσία στην οικονομική ενημέρωση και ταυτόχρονα να δημιουργήσει προβλήματα στον όμιλο Φιλιππάκη ο οποίος τυπώνεται στα πιεστήρια της Ναυτεμπορικής.
Ο όμιλος Μελισσανίδη από κοινού με τον κ. Φιλιππάκη φαίνεται ότι επιχειρούν να συγκροτήσουν έναν καθετοποιημένο μιντιακό όμιλο και με δικό τους πιεστήριο.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον αρχικά είχαν επιδείξει ο όμιλος Αλαφούζου ο οποίος θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα υποβάλει προσφορά καθώς και οι όμιλοι Γιαννακόπουλου (DPG) και Μάρη (news247) που εκτιμάται ότι δεν έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον και δεν θα προσέλθουν στη διαδικασία.

Η διαδικασία

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά ενώπιον της ειδικής διαχειρίστριας.
Κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται επί ποινή ακυρότητάς της, από Εγγυητική Επιστολή ισόποση (τουλάχιστον) με το προσφερόμενο τίμημα, νομίμως λειτουργούντος: α) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος, στην Ελλάδα ή β) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος, σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή γ) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος με έδρα σε χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (O.E.C.D), ισχύος μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.
Σημειώνεται ότι όπου για την έκδοση εγγυητικής επιστολής (ιδίως από πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρυμα σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή με έδρα σε χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) απαιτείται ο καθορισμός της διάρκειας ισχύος της, θα πρέπει να υπάρχει σχετική μνεία στο σώμα αυτής, ότι ισχύει μέχρι 31.12.2021.
Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την ειδική διαχειρίστρια, αυθημερόν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης