Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Τι σηματοδοτεί για τους επενδυτές ο κορεατικός δείκτης Kimchi Premium

Bitcoin: Τι σηματοδοτεί για τους επενδυτές ο κορεατικός δείκτης Kimchi Premium
Είναι η αγορά του Bitcoin «φούσκα»;…
Σχετικά Άρθρα

Ο δημοφιλής δείκτης για bitcoin Kimchi Premium, που έχει ως όρο αναφοράς την επενδυτική φρενίτιδα η οποία είχε παρατηρηθεί στη Νότια Κορέα κατά το παρελθόν, αποτελεί σήμα κινδύνου στις περιπτώσεις που η αγορά εμφανίζει στοιχεία φούσκας.
Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά – ένδειξη ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει ωριμάσει.
Υπενθυμίζεται ότι ο Kimchi Premium αντιπροσωπεύει τη διαφορά μεταξύ της τιμής του bitcoin στα χρηματιστήρια της Νότιας Κορέας και της τρέχουσας τιμής σε άλλους χώρους διαπραγμάτευσης παγκοσμίως.
Οι λόγοι απόκλισης είναι περίπλοκοι, όμως εντέλει οφείλονται σε περιορισμούς που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ποικίλων κεφαλαιακών ελέγχων ανά χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης κορυφώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 (απόκλιση 47%) και τον Μάιο του 2017 (απόκλιση 63%), λίγο πριν η αγορά διορθώσει.
Την ίδια στιγμή, σημείωσε «μικρές κορυφές» στο 6,5% τον Νοέμβριο του 2018 και 8,5% τον Ιούνιο του 2019.
Πρόσφατα, το premium αυξήθηκε στο 18% - στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με την CryptoQuant.
Και παρόλο που οι τιμές του bitcoin διπλασιάστηκαν το 2020, ο Kimchi Premium δεν δείχνει σημάδια αιχμής - αν και είναι αδύνατο προς το παρόν να πούμε αν θα κορυφωθεί ή αν θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί πως η Νότιος Κορέα δεν είναι πια το «βαρύ πυροβολικό» του bitcoin.
«Η κορεατική αγορά συνέβαλε στο 7,9% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών στην αγορά κρυπτονομισμάτων το 2017», δήλωσε ο Ki-Young Ju, Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant στη Νότια Κορέα.
«Τώρα αντιπροσωπεύει λιγότερο από 2%.
«Ως εκ τούτου, ενδεχόμενη κατάρρευση του δείκτη είναι απίθανο να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευρύτερη αγορά» πρόσθεσε.

Νότιος Κορέα

Το Bitcoin έπεσε περισσότερο από 49% σε ένα μήνα μετά την άνοδο του kimchi premium στις 8 Ιανουαρίου 2018 και παρέμεινε σε bear market μέχρι το τέλος του έτους.
Και ενώ ο προηγούμενος κρυπτο-πυρετός στη Νότια Κορέα τροφοδοτήθηκε κυρίως από επενδυτές που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 20 έως 30 ετών, η τρέχουσα επενδυτική φρενίτιδα τροφοδοτείται από 40χρονους και 50χρονους Κορεάτες, που επιδιώκουν να διασφαλίσουν ένα παθητικό εισόδημα.
Ως εκ τούτου, η τελευταία αύξηση του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα στη Νότια Κορέα μπορεί να είναι πιο βιώσιμη, όχι μόνο κερδοσκοπική τάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης