Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ρεκόρ θανάτων λόγω covid στη Βραζιλία, ρεκόρ κρουσμάτων στην Αργεντινή

Νέο ρεκόρ θανάτων λόγω covid στη Βραζιλία, ρεκόρ κρουσμάτων στην Αργεντινή
Στο κόκκινο λόγω covid η Λατινική Αμερική
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτο είναι το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, με τη Βραζιλία να είναι πραγματικά στο κόκκινο.
Το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία κατέγραψε νέο ρεκόρ θανάτων από την έναρξη της πανδημίας καθώς αναφέρθηκαν 4.195 νεκροί.
Συγκεκριμένα, η Βραζιλία μετρά 336.947 νεκρούς επί συνόλου 13.100.580 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε έξι ημέρες τον Απρίλιο καταγράφηκαν πάνω από 15.000 θάνατοι ασθενών, με τον μέσο όρο να υπολογίζεται σε 2.757 θανάτους ημερησίως.
Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Απρίλιος να αποδειχθεί πιο θανατηφόρος από τον Μάρτιο, όταν και υπήρξε ρεκόρ θανάτων με περισσότερους από 66.000 νεκρούς.
Επρόκειτο για απολογισμό διπλάσιο από εκείνον του Ιουλίου του 2020, του προηγούμενου χειρότερου μήνα από την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα.

Μεταφέρουν πτώματα με σχολικά λεωφορεία

Την ίδια στιγμή, το σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία τελούν υπό κατάρρευση, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται σχολικά λεωφορεία για να μεταφέρονται τα πτώματα.
Τα νεκροταφεία έχουν φθάσει στο σημείο να κάνουν κηδείες και τη νύχτα, αντιμέτωπα με συνεχή ροή νεκρών.

Επικρίσεις στον Bolsonaro

Παρά τη δραματική αυτή κατάσταση, ο πρόεδρος Bolsonaro εξακολουθεί να εκφράζει την αντίθεση του στα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι Πολιτείες για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.
Ωστόσο, για πρώτη φορά διατυπώνονται τόσο έντονες επικρίσεις στο πρόσωπο του για τους έως τώρα χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μια και δεν υπάρχει κεντρικός συντονισμός σε εθνικό, επίπεδο, κάθε πόλη και κάθε πολιτεία παίρνει μόνη της μέτρα, που συχνά είναι ανεπαρκή και ενίοτε εντελώς αντιφατικά.
Παράλληλα ο εμβολιασμός, που άρχισε με καθυστέρηση στα μέσα Ιανουαρίου, συνεχίζεται με πολύ βραδύ ρυθμό.
Μέχρι στιγμής, περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες (το 9,8% του πληθυσμού) είχαν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους και 5,8 εκατ. (το 2,7%) τη δεύτερη.

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αργεντινή

Εν τω μεταξύ, ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο και στην Αργεντινή.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν 20.870 κρούσματα και 163 θάνατοι ασθενών, με την Αργεντινή να μετρά συνολικά 56.634 νεκρούς επί συνόλου 2.428.029 μολύνσεων.
Η κυβέρνηση χαρακτήρισε απαραίτητη τη λήψη πιο «εντατικών» μέτρων, αλλά «χωρίς να επηρεαστεί το εμπόριο και η παραγωγή» και «όσο το δυνατόν λιγότερο η εκπαίδευση», ενώ ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, εκτιμάται ότι έχουν χορηγηθεί 4,5 εκατ. δόσεις εμβολίων σε 3,7 εκατ. πολίτες, εκ των οποίων περίπου 700.000 έχουν λάβει και τις δύο που απαιτούνται.
Τα σύνορα της Αργεντινής είναι κλειστά για τους ξένους τουρίστες, ενώ οι αρχές έχουν αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις από χώρες όπου η επιδημιολογική κατάσταση κρίνεται πιο ανησυχητική (Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Χιλή...).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης