Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μακρή (υφ. Παιδείας): Προτεραιότητα μας να ανοίξουν τα λύκεια – Από 19/4 τα γυμνάσια

Μακρή (υφ. Παιδείας): Προτεραιότητα μας να ανοίξουν τα λύκεια – Από 19/4 τα γυμνάσια
Υποχρεωτικό οι μαθητές να προσέρχονται στα σχολεία με αρνητικό self test είπε η υφυπουργός Παιδείας
Σχετικά Άρθρα

Προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων είναι να ανοίξουν πρώτα τα λύκεια και μετά τα γυμνάσια είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία σημείωσε πως οι όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείσα για εάν από τις 12 Απριλίου θα ανοίξει μόνο η γ’ λυκείου η κα.Μακρή είπε πως είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου ταυτόχρονα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τεχνικής φύσεως.
Για την περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές της χώρας, είπε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για το λόγο αυτό το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες.
Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Από τις 19/4 τα γυμνάσια

Όπως είπε η κα.Μακρή, εάν οι ειδικοί δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Πρωτοβάθμιας στις 19 Απριλίου, αυτό θα γίνει παρά το ότι υπάρχουν κάποιες φωνές που λένε να μην ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και μετά να ξανακλείσουν, τονίζοντας πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μάθηση.
Σε ότι αφορά τους μαθητές Λυκείων, η κυρία Μακρή επανέλαβε ότι είναι υποχρεωτικό να προσέλθουν στα σχολεία με βεβαίωση για αρνητικό self test, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα.
Για την παράταση της σχολικής χρονιάς είπε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, αλλά με τα σημερινά δεδομένα το πιθανότερο είναι η σχολική χρονιά να παραταθεί κατά 2 εβδομάδες, μέσα στον Ιούνιο και συμπλήρωσε πως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης