Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διπλή εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Μ. Φουρθιώτη - Πως στήθηκε το κόλπο με τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Διπλή εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Μ. Φουρθιώτη - Πως στήθηκε το κόλπο με τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Διπλή εισαγγελική έρευνα σε βάρος του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις καταγγελίες
Σχετικά Άρθρα
Διπλή εισαγγελική έρευνα σε βάρος του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις καταγγελίες, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Τα οικονομικά πεπραγμένα του κ. Φουρθιώτη τέθηκαν, ήδη, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών, καθώς διενεργείται τις τελευταίες ημέρες μεγάλη έρευνα μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς, Χρήστου Μπαρδάκη. Η έρευνα έχει στόχο να εξετάσει εξονυχιστικά τις οικονομικές δραστηριότητες του παρουσιαστή, με έμφαση συγκεκριμένες υποθέσεις και με αρχικό αντικείμενο συγκεκριμένα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17/2 το bankingnews.gr είχε αποκαλύψει ότι εταιρίες του Μένιου Φουρθιώτη είχαν εισπράξει τεράστια ποσά μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Έρευνα για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και τις καταγγελίες Βρούτση

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης. Μάλιστα, φαίνεται, ήδη, ο κ. Μπαρδάκης, προκειμένου να επισπευσθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, να έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές να εξετάσουν πλήρως όλα τα δεδομένα και να διασταυρώσουν στοιχεία ώστε να αποτυπωθεί επακριβώς η οικονομική δυνατότητα και η φορολογική εικόνα που εμφανίζει ο ελεγχόμενος. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Οικονομική Εισαγγελία θα αποτιμήσει τα πεπραγμένα του κ. Φουρθιώτη, ώστε να αποφανθεί εάν προκύπτει η διάπραξη οικονομικών αδικημάτων. Ο φάκελος των υπό διερεύνηση θεμάτων της Οικονομικής Εισαγγελίας αφορά και τις καταγγελίες του κ. Βρούτση ως προς το σκέλος της καταγγελόμενης απάτης ή απόπειρα απάτης που συνίσταται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
Παράλληλα, μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για συγκεκριμένα αδικήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τον παρουσιαστή με βάση όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Εργασίας ότι έλαβαν χώρα εντός του υπουργείου πριν μερικούς μήνες.
Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου αφορά, συγκεκριμένα, τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης με αφορμή τις δηλώσεις-καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι ο παρουσιαστής εισέβαλε με «μπράβους» στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους επί πέντε ώρες.
Ακόμη ένα αδίκημα που τίθεται υπό έρευνα, με εισαγγελική παραγγελία, είναι αυτό της απόπειρας παράνομης βίας που αφορά την καταγγελόμενη συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας. Και η έρευνα για αυτό το αδίκημα αφορά τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βρούτσης περί «μπράβων», με τους οποίους είχε μεταβεί στο υπουργείο ο παρουσιαστής. «Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Η διενέργεια αυτής της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

Στον εισαγγελέα από τον Χατζηδάκη οι δύο εταιρίες Φουρθιώτη για τη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Νωρίτερα, στην προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και συγκεκριμένα δύο εταιρίες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται το όνομα του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.
Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
Το θέμα είχε αποκαλύψει στις 17/12/2020 το ΒΝ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν το πανελλήνιο στην προσπάθειά του (προφανώς σε συνεργασία με τρίτα πρόσωπα) να εξαπατήσει το ελληνικό δημόσιο και να εισπράξει τεράστια ποσά από το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που επιδοτεί τους καθαρούς μισθούς εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνται με μειωμένο ωράριο (τουλάχιστον στο 50% του πλήρους ωραρίου τους) αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Τότε έπεσε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έδειχναν ότι οι μισθοί του εν λόγω παρουσιαστή από 1000 ευρώ στις προαναφερόμενες εταιρίες που ήταν αθροιστικά τον Μάιο 2020 απογειώθηκαν στα 340.000 ευρώ μηνιαίως!!!
Είχε σημάνει συναγερμός στο υπουργείο και με εντολή τότε του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση πάγωσαν οι πληρωμές μετά το τέλος Αυγούστου, ενώ ο έλεγχος διευρύνθηκε και σε άλλες εταιρίες.

Πως στήθηκε το κόλπο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews ο εν λόγω παρουσιαστής εμφανίστηκε το Οκτώβριο 2020 με βάση τις δηλώσεις του να έχει μισθό 170.000 ευρώ ως εργαζόμενος εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών η οποία λειτουργεί για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού που έχει εμβέλεια στην Περιφέρεια Αττικής.
Μάλιστα η εταιρία που δήλωσε το μισθό αυτό σχετίζεται με τον αφανή ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού.
Την ίδια στιγμή στην ίδια εταιρία παραγωγής σε άλλα τουλάχιστον 4 άτομα οι μισθοί εκτοξεύτηκαν από τα 500 ευρώ σε 70.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ τον Οκτώβριο.
Τα χρήματα του μηναχισμού της ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δεν πληρώθηκαν ούτε τον Οκτώβριο ούτε και το Σεπτέμβριο όπου ο μισθός του παρουσιαστή ήταν… μόλις 80.000 ευρώ, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχουν πληρωθεί για τις αναστολές Απριλίου και Μαϊού 2020.
Να σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό αυτό ψηφίστηκε τροπολογία, που προβλέπει ότι η αποζημίωση σε μισθούς που θα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό λόγω της πανδημίας, δεν θα υπερβαίνει τον ανώτατο μισθό του δικαστική (6.450 ευρώ).

Φουρθιώτης: Έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Για παραπληροφόρηση του κοινού κάνει λόγο ο Μένιος Φουρθιώτης τονίζοντας σε ανακοίνωση του ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν συμμετέχει σε καμία εταιρεία δεν συνδέεται επιχειρηματικά με τον Φίλιππο Βρυώνη.

Δείτε την ανακοίνωση του Μένιου Φουρθιώτη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης