Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μπακογιάννη: Οι Ευρωπαίοι για πρώτη φορά πήγαν στην Άγκυρα και άνοιξαν το στόμα τους

Μπακογιάννη: Οι Ευρωπαίοι για πρώτη φορά πήγαν στην Άγκυρα και άνοιξαν το στόμα τους
Μπακογιάννη για  επίσκεψη Michel και der Leyen στην Τουρκία: Αυτή τη φορά είπαν καθαρές κουβέντες για Κύπρο, Ελλάδα, το μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα
Σχετικά Άρθρα

Θετικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη βουλευτής ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών την επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ η κυρία Μπακογιάννη τόνισε τη σημασία της ακύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ προχωρώντας σε μια πρώτη αποτίμηση της επίσκεψης της ηγεσίας της ΕΕ στην Τουρκία σημείωσε πως αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι εταίροι μίλησαν ξεκάθαρα.
"Οι όροι για την Τουρκία έχουν αλλάξει πια. Θα το σκεφτεί τρεις φορές προτού αποφασίσει να βγάλει ξανά τα πλοία έξω", είπε.

Για τις σχέσεις Ελλάδας - Λιβύης

"Ξεκινήσαμε μια νέα σελίδα με καθαρές κουβέντες είπαμε ότι προσφέρουμε στήριξη σε όλα, αλλά πρέπει να φύγουν όλα τα τουρκικά στρατεύματα που είναι κοινή διεθνής θέση όπως θα πρέπει να φύγει και το τουρκολιβυκό σύμφωνο διότι υπάρχει και ρητή απόφαση της ΕΕ ότι είναι, παράνομο.
Είναι θέματα τα οποία έχουμε τη στήριξη" είπε η κ. Μπακογιάννη. 
Εκτίμησε ότι η απάντηση των Λίβυων ήταν καλύτερη, από ό,τι ανέμενε, καθώς συμφώνησαν σε επιτροπές που θα ξεκινήσουν τη συζήτηση για την οριοθέτηση ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λιβύη "στο σημείο που αν θέλετε το άφησα εγώ ως υπουργός και ξαναξεκινά σήμερα.
Τότε είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια, δεν τα καταφέραμε, τώρα ξεκινά μια ουσιαστική συζήτηση, είναι ένα καλό πρώτο βήμα" είπε.

Σε δύσκολη καμπή η Τουρκία

Αναφερόμενη στην επίσκεψη Michel και der Leyen στην Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της.
"Οι Ευρωπαίοι για πρώτη φορά πήγαν στην Άγκυρα και άνοιξαν το στόμα τους και είπαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα κάτι στο οποίο δεν είμαστε μαθημένοι, όπως για παράδειγμα στην πρόσφατη επίσκεψη Borrell.
Αυτή τη φορά είπαν καθαρές κουβέντες για Κύπρο, Ελλάδα, το μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα" τονίζοντας το ότι είναι στην ίδια γραμμή και με την αμερικανική εξωτερική πολιτική".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης