Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η ραγδαία κυβερνητική φθορά μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις

Τσίπρας: Η ραγδαία κυβερνητική φθορά μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας

«Πολιτικές εξελίξεις» βλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας.
«Η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις», φέρεται να σημείωσε μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας» και ότι «ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας», ενώ τόνισε ότι «η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία».

Το «νέο ΕΣΥ»

«Με κεντρικούς άξονες το πρόγραμμα μας για το "Νέο ΕΣΥ", τη ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και συνολικά τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας και το σχέδιό μας για τη προστασία της εργασίας, του οκταώρου και του μισθού, έχουμε ήδη ένα σημαντικό προγραμματικό εργαλείο που καταγράφει πλειοψηφικά θετικές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τη προγραμματική επεξεργασία του κόμματος.

Ζητήματα δημοκρατίας

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα ζητήματα δημοκρατίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «συνειδητά υποβαθμίζει και ακυρώνει τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει τη γνώμη των βουλευτών».
«Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση όπως έχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής και δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει ξεχωριστά όπως τοποθετείται, μέσω τηλεδιάσκεψης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε τέτοιες ψηφοφορίες», υπογράμμισε και χαρακτήρισε «θεσμική υποχρέωση» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην επιτρέψουν «η πανδημία να μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας».
«Αυτήν τη μάχη θα τη δώσουμε τόσο για την λειτουργία του Κοινοβουλίου όσο και για τη διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Η κατάσταση με τις απευθείας αναθέσεις έχει ξεφύγει κάτι που μας επιβάλει να χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανό μέσο για να υπάρξει ο απαραίτητος θεσμικός έλεγχος ακόμα και τη προσφυγή στην Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στο Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο, το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, «αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει επιστροφή σε αποτυχημένες και κοινωνικά καταστροφικές πολιτικές».
«Ειδικά ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στα εργασιακά αποτελεί την κήρυξη πολέμου εναντίων των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «τα εργασιακά θα αποτελέσουν την "μητέρα των μαχών" για την επόμενη περίοδο» και ότι «το σύνολο των κομματικών δυνάμεων οφείλει να ετοιμαστεί για αυτή την εξέλιξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης