Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Δεν βρίσκεται στη σωστή τροχιά το Ταμείο Ανάκαμψης – Να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις

Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Δεν βρίσκεται στη σωστή τροχιά το Ταμείο Ανάκαμψης – Να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις
Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης υπολείπεται κατά πολύ αυτής των ΗΠΑ όπου οι πόροι των μέτρων τόνωσης έχουν ενταχθεί στη οικονομία – Τον Ιούνιο αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις των πόρων
Υπονομεύουν την ανάκαμψη των οικονομιών της Ευρωζώνης, οι καθυστερήσεις που καταγράφονται όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείου Ανάκαμψης, προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021.
Το σχέδιο τόνωσης των οικονομιών της Γηραιάς Ηπείρου των 750 δισ. ευρώ, στο οποίο αναμένεται να στηρίξουν την ανάκαμψή τους περισσότερες από τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό, όπως και η Ελλάδα, δεν βρίσκεται σε σωστή τροχιά, τόνισε ο Le Maire μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ανησυχία

«Βρισκόμαστε στον Απρίλιο του 2021, και πάλι, δεν έχω δει ούτε ευρώ και οι αποφάσεις για τους ίδιους πόρους δεν έχουν εγκριθεί από τις 27 χώρες μέλη», είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας τη έντονη ανησυχία του για τους αργούς ρυθμούς της υλοποίησης του σχεδίου.
«Εάν θέλουμε μία ισχυρή οικονομία, πρέπει να επενδύσουμε, και να επενδύσουμε αμέσως τώρα.
Το βασικό είναι να έχουμε ταχεία ευρωπαϊκή ανάκαμψη και να εφαρμόσουμε το σχέδιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα», σημείωσε.

Γερμανία

Πράγματι, οι διαδικασίες έγκρισης του σχεδίου αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις, ενώ στη Γερμανία η διαδικασία της έγκρισης του έχει μπλοκαριστεί εξαιτίας δικαστικής προσφυγής.
Εν τω μεταξύ, όλες οι προβλέψεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ευρωζώνη υστερεί σε σύγκριση με τις άλλες μεγάλες οικονομίες όσον αφορά την ανάκαμψη από την πανδημία.

ΗΠΑ

«Η Ε.Ε. πρέπει να επιταχύνει την εφαρμογή του ύψους περίπου 700 δισ. ευρώ Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Αυτός είναι ένα μικρό ποσόν σε σύγκριση με τα 1,9 τρισ. δολάρια των δημοσιονομικών μέτρων που περιλαμβάνει το πακέτο που αποφασίστηκε στις ΗΠΑ, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και πάλι είναι ιδιατερα σημαντικό», λένε οι αναλυτές του Bloomberg Economics.
Πραγματικά, οι πρώτες εκταμιεύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης δεν αναμένονται πριν από τον Ιούνιο γεγονός για το οποίο έχουν διατυπώσει της διαφωνίες τους και οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, ενώ αντίθετα οι πόροι του αμερικανικού πακέτου των 1,9 τρισ. δολαρίων έχουν ήδη εισέλθει στην οικονομία, επισημαίνεται από τους αναλυτές του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης