Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία (δημοσκόπηση): Σταθερή η υπεροχή του Söder (CSU) έναντι του Laschet (CDU) – Τα εκλογικά σενάρια

Γερμανία (δημοσκόπηση):  Σταθερή η υπεροχή του Söder (CSU) έναντι του Laschet (CDU) – Τα εκλογικά σενάρια

Το 38% θα ψήφιζε τον Söder αν οι αντίπαλοί του ήταν ο συμπρόεδρος των Πρασίνων (Die Gruenen) Robert Habeck και ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) Olaf Scholz, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Συνεχίζει να λαμβάνει τα υψηλότερα ποσοστά στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερες υποψήφιος καγκελάριος ο επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU), Markus Söder σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021.
Προηγείται μάλιστα στις προτιμήσεις όλων των ψηφοφόρων ακόμα και του προέδρου του αδελφού Χριστιανοδημoκρατικού κόμματος (CDU) Armin Laschet, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση το 38% θα ψήφιζε τον Söder αν οι αντίπαλοί του ήταν ο συμπρόεδρος των Πρασίνων (Die Gruenen) Robert Habeck και ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) Olaf Scholz.
Σε αυτήν την περίπτωση ο Habeck θα ελάμβανε το 19% και ο Scholz το 13%.
Εάν υποψήφια των Πρασίνων ήταν η επίσης συμπρόεδρος του κόμματος  Annalena Baerbock και των Σοσιαλδημοκρατών ο  Olaf Scholz ο Söder  θα προηγείτο και πάλι με 39%, ενώ την Baerbock θα ψήφιζε το 20% και τον Scholz το 14%. 

Σενάρια

Αν τα δύο αδελφά συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) κατέβαιναν στις προσεχείς εθνικές εκλογές με υποψήφιο καγκελάριο τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και πρόεδρο του CDU  Armin Laschet, τότε και οι δύο δυνητικοί υποψήφιοι των Πρασίνων θα προηγούνταν.
Στην περίπτωση που υποψήφιος καγκελάριος των Πρασίνων ήταν ο  Habeck  θα τον ψήφιζε το 22%, ενώ τον  Laschet και τον  Scholz το 17% αντίστοιχα.
Αν ήταν υποψήφια των Πρασίνων η Baerbock  θα ελάμβανε το 23%, ο Scholz 17% και ο  Laschet 16% .

Κόμματα

Στη δημοσκόπηση αυτή τα ποσοστά όλων των κομμάτων παραμένουν σταθερά πλην του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο χάνει μία ποσοστιαία μονάδα.
Τα δύο αδελφά κόμματα CDU και CSU προτιμά το 27% των ψηφοφόρων, το SPD το 15%, το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) το 10%, το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) το 7%, τoυς Πράσινους το 23%, το AfD το 10% και άλλα κόμματα το 8% .
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 21%, ποσοστό το οποίο είναι όμως μικρότερο από τους μη ψηφίσαντες στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 (23,8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης