Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ για AstraZeneca: Σχετίζονται εμβόλιο και θρομβώσεις - Γερμανία: Υπέρ των ανοικτών σχολείων οι γιατροί - Η Ιταλία «ανοίγει» τον Μάιο

ΠΟΥ για AstraZeneca: Σχετίζονται εμβόλιο και θρομβώσεις - Γερμανία: Υπέρ των ανοικτών σχολείων οι γιατροί - Η Ιταλία «ανοίγει» τον Μάιο
Eννέα στους 10 Ισπανούς θα χρησιμοποιούσαν ψηφιακά διαβατήρια υγείας ώστε να ταξιδέψουν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε
Σχετικά Άρθρα

Για αιτιώδη μεταξύ του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca και θρομβώσεων με χαμηλά αιμοπετάλια κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την ίδια στιγμή που ανάλογα περιστατικά ερευνώνται από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Παράλληλα, οι γερμανοί παιδίατροι τάσσονται υπέρ των ανοικτών σχολείων και των νηπιαγωγείων όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι το ποσοστό παιδιών με καταθλιπτική διάθεση ή ψυχοσωματικές διαταραχές έχει αυξηθεί με το lockdown.
Από την άλλη, η Ιταλίδα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Stella Jellini ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Mario Draghi εργάζεται με στόχο την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.
«Οι επιχειρήσεις της χώρας μας θα ξαναλειτουργήσουν από τον Μάιο, αλλά υπάρχει πιθανότητα ένα μέρος να ξανανοίξει από τις 20 Απριλίου», τόνισε η υπουργός.

Η επιδημία με μια ματιά:
•Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 132.768.361 και οι νεκροί 2.880.566
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 30.904.409 κρούσματα και 558.931 νεκρούς
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 336.947 και σε κρούσματα με 13.100.580
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 204.985 και τέταρτη η Ινδία με 166.177
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 4.902.948
• Πέμπτη η Ρωσία με 4.554.481 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 4.381.823
• Έβδομη η Ιταλία με 3.700.393 και όγδοη η Τουρκία με 3.633.925
• Ένατη η Ισπανία με 3.326.736 και δέκατη η Γερμανία με 2.927.419
afasdfasdfasdf_1.JPG

ΠΟΥ για AstraZeneca: Ευλογοφανής αλλά όχι επιβεβαιωμένη η σχέση εμβολίου και θρόμβων

Η συμβουλευτική επιτροπή ασφάλειας των εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε ότι μια αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca και σπανίων περιστατικών θρομβώσεων με χαμηλά αιμοπετάλια «θεωρείται ευλογοφανής, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί».
Οι ανεξάρτητοι ειδικοί, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επανεξέταση των τελευταίων παγκόσμιων δεδομένων, σημειώνουν πως χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες προκειμένου να κατανοηθεί πλήρως η ενδεχόμενη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και των πιθανών παραγόντων κινδύνου.
«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως αν και ανησυχητικά, τα περιστατικά υπό αξιολόγηση είναι πολύ σπάνια, με χαμηλούς αριθμούς να αναφέρονται μεταξύ των σχεδόν 200 εκατομμυρίων ατόμων που έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει το πάνελ.

ΕΜΑ: Τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Για τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων σε άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό έκανε λόγο ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας του ΕΜΑ για την ανάλυση δεδομένων, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το απόγευμα της Τετάρτης (7/4).
Ο επικεφαλής δήλωσε, όπως μεταδίδει ο Guardian, ότι ο οργανισμός εξετάζει εάν άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία με το εμβόλιο AstraZeneca ενέχουν κίνδυνο, αναφέροντας ότι υπήρχαν τρεις περιπτώσεις φλεβικής θρομβοεμβολής που αφορούσαν το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
89796796789679696968967.jpg
Ισπανία: Εννέα στους 10 πολίτες θα χρησιμοποιούσαν διαβατήριο εμβολιασμού για να ταξιδέψουν

Εννέα στους 10 Ισπανούς θα χρησιμοποιούσαν ψηφιακά διαβατήρια υγείας ώστε να ταξιδέψουν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε, ενώ επτά στους δέκα θα αποθήκευαν ψηφιακά τα προσωπικά δεδομένα υγείας τους αν αυτό σήμαινε ταχύτερη διέλευση στα αεροδρόμια και λιγότερες αλληλεπιδράσεις πρόσωπο με πρόσωπο.
Η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του ομίλου ταξιδιωτικών κρατήσεων Amadeus, έδειξε την προθυμία των Ισπανών που συμμετείχαν στην έρευνα, να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία σε θέματα υγείας εν μέσω της πανδημίας Covid-19, καθώς και τις ανησυχίες τους σχετικά με το πώς, πότε και με ποιον να κοινοποιούν αυτά τα προσωπικά δεδομένα.
Πάνω από το 35% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχίες για παραβίαση των προσωπικών υγειονομικών δεδομένων τους ή για έλλειψη διαφάνειας και ελέγχου σχετικά με το πού θα κοινοποιούνται αυτά.
Τον Μάρτιο, ο όμιλος Amadeus ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφορτώνουν έγγραφα όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή αποτελέσματα τεστ PCR στην υπάρχουσα διαδικτυακή πλατφόρμα της ταξιδιωτικής εταιρείας για την αποθήκευση στοιχείων ταυτοποίησης.

Γερμανία: Υπέρ των ανοικτών σχολείων και νηπιαγωγείων οι παιδίατροι

Οι γερμανοί παιδίατροι τάσσονται υπέρ των ανοικτών σχολείων και των νηπιαγωγείων όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι το ποσοστό παιδιών με καταθλιπτική διάθεση ή ψυχοσωματικές διαταραχές έχει αυξηθεί με το lockdown.
"Το κλείσιμο των σχολείων θα πρέπει πραγματικά να είναι η τελευταία επιλογή.
Προηγουμένως θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι άλλες δυνατότητες προκειμένου να μειωθούν οι επαφές ολόκληρου του πληθυσμού.
Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση που τα σχολεία είναι κλειστά, πρέπει να σταθμίζονται τα οφέλη έναντι της πιθανής ζημιάς.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό παιδιών με καταθλιπτική διάθεση ή ψυχοσωματικές διαταραχές έχει αυξηθεί με το lockdown", δήλωσε η αντιπρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παιδιών και Εφήβων (DGKJ), Ίνγκεμποργκ Κρέγκελοχ-Μαν, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ιταλία: Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ξαναλειτουργήσουν σίγουρα τον Μάιο του 2021

Η Ιταλίδα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Stella Jellini ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Mario Draghi εργάζεται με στόχο την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.
«Οι επιχειρήσεις της χώρας μας θα ξαναλειτουργήσουν από τον Μάιο, αλλά υπάρχει πιθανότητα ένα μέρος να ξανανοίξει από τις 20 Απριλίου», τόνισε η υπουργός.
Η κυβέρνηση της Ρώμης έχει αποσαφηνίσει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά στοιχεία και ότι σε περίπου δυο εβδομάδες θα υπάρξει συνολική επανεκτίμηση της όλης κατάστασης.
Παράλληλα, η Jellini τόνισε ότι «πρέπει να εγκριθεί και έκτακτη βοήθεια για δραστηριότητες οι οποίες θα αναγκαστούν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, όπως για παράδειγμα εκείνες που ασχολούνται με την οργάνωση γάμων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης