Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Είμαστε στην κορύφωση του γ’ κύματος, αποκλιμάκωση μετά τις 20/4

Τζανάκης: Είμαστε στην κορύφωση του γ’ κύματος, αποκλιμάκωση μετά τις 20/4
Να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca προτείνει ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως βρισκόμαστε στην κορύφωση του γ’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού και πως αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα υπάρξει μετά τις 20 Απριλίου διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Τζανάκης είπε πως αν και είμαστε στην κορύφωση του γ’ κύματος, βρισκόμαστε σε καλό σημείο.
«Δεν θα έχουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων.
Αποκλιμάκωση θα υπάρξει μετά τις 20 του μήνα» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως το δεύτερο κύμα ήταν πιο ισχυρό από το τρίτο κατά 30%.
«Κι αυτό, διότι στο δεύτερο κύμα υπήρξαν 4.700 νεκροί, ενώ έως τώρα έχουν καταγραφεί 2.300 θάνατοι» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος χαρακτήρισε συγκυριακές τις επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca

«Δυστυχώς οι παλινωδίες πολιτικού χαρακτήρα παρέσυραν επικοινωνιακά και τους πιστοποιητικούς οργανισμούς του ΕΟΦ σε σιβυλλική απόφαση, ότι το εμβόλιο ενδεχομένως σχετίζεται με επεισόδια θρόμβωσης, χωρίς να πιστοποιείται ότι είναι συχνό γεγονός.
Αν επικρατούσε αυτή η λογική, εκατοντάδες φάρμακα θα είχαν βγει εκτός.
Εμείς θα πρέπει να δούμε τον δικό μας τον οργανισμό, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.
Μέχρι τώρα έχει τηρήσει στάση ψυχραιμίας.
Πρέπει να πειθαρχήσουμε σε ό,τι αποφασίσει.
Ο κίνδυνος να πάθουμε κάτι ενώ πηγαίνουμε στο εμβολιαστικό κέντρο είναι δεκάδες εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που πιθανόν να προκαλέσει το εμβόλιο. Στο διάστημα της αναβολής του εμβολίου, εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι σε επίπεδο Ευρώπης θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ενώ δεν θα την είχαν χάσει» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να εμβολιαστούν κανονικά οι Έλληνες με AstraZeneca.
«Δεν ξέρουμε καν αν το εμβόλιο προκαλεί επιπλοκή.
H φράση που χρησιμοποίησε ο ΕΜΑ ήταν «ενδεχομένως».
Είναι τόσο σπάνια τα περιστατικά των επιπλοκών, που στις κλινικές δοκιμές, χρειάζεσαι εκατομμύρια ανθρώπων για να βρεις 1-2 τέτοια περιστατικά και να το παρακολουθείς» είπε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης