Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έτοιμες και οι 50 Πολιτείες για εμβολιασμούς όλων των ενηλίκων από 19/4

ΗΠΑ: Έτοιμες και οι 50 Πολιτείες για εμβολιασμούς όλων των ενηλίκων από 19/4
Πάνω από το 19% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις
Σχετικά Άρθρα

Έτοιμες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό όλων των ενήλικων Αμερικάνων πολιτών από τις 19 Απριλίου είναι και οι 50 Πολιτείες των ΗΠΑ ανταποκρινόμενες με αυτόν τον τρόπο στο στόχο που έχει θέσει ο πρόεδρος Joe Biden.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τρία εμβόλια – Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson -, εκ των οποίων αυτό της Pfizer έχει εγκριθεί για πολίτες άνω των 16 ετών, μια και τα υπόλοιπα δύο είναι εγκεκριμένα για πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών.
Μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με ιδιαίτερη ταχύτητα καθώς εκτιμάται ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 171 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Βάσει των στοιχείων, πάνω από το 33% των Αμερικάνων – περισσότεροι από 109 εκατομμύρια πολίτες - έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση των εμβολίων, ενώ το 19,4% των πολιτών – πάνω από 64 εκατ. – έχει κάνει και τις δύο δόσεις.
Την ίδια στιγμή, ερευνητές ανακοίνωσαν πως τα υπάρχοντα εμβόλια προσφέρουν ανοσία κατά της παράλλαξης του ιού που εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια αντίστοιχη με αυτή που παρέχουν και κατά της βρετανικής παράλλαξης, η οποία και έχει κυριαρχήσει στις ΗΠΑ.
Η βρετανική παράλλαξη είναι αυτή μάλιστα που διατηρεί το συναγερμό στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία σε αρκετές Πολιτείες.
Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος Biden διεμήνυσε πρόσφατα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού και πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν μια «μάχη ζωής και θανάτου» απέναντι στην επιδημία.
Υπενθυμίζεται πως ο Biden είχε δεσμευτεί ότι εντός των πρώτων 100 ημερών στην προεδρία των ΗΠΑ θα είχαν γίνει 100 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
Ο στόχος αυτός έχει ξεπεραστεί κατά πολύ, και πλέον έχει τεθεί ως στόχος να γίνουν 200 εκατομμύρια εμβολιασμοί εντός αυτής της προθεσμίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις 75 ημέρες προεδρίας του Biden έχουν χορηγηθεί περίπου 170 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης