Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα αλλά με την Πειραιώς στο -14%

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα αλλά με την Πειραιώς στο -14%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η παραμονή στα υψηλά 13 μηνών παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες αυξάνουν τη μεταβλητότητα, θεωρούμε πως μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 890-900 μονάδες. Στο επίκεντρο έχει μπει με το άνοιγμα η ΕΥΔΑΠ, λόγω αποτελεσμάτων, μερίσματος αλλά και πρόβλεψης για το κόστος του νερού.

Καλό άνοιγμα για ΔΕΗ και Motor Oil, αλλά οι τράπεζες είναι αυτές που θα τραβήξουν και πάλι τα βλέμματα. Η Πειραιώς άνοιξε με σημαντικές απώλειες. Το άνοιγμα του Γενικού Δείκτη είναι οριακά ανοδικό αλλά παραμένει πάνω από τις 880 μονάδες. Υπάρχουν ωστόσο κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και στο σημερινό άνοιγμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το παράγωγο της Πειραιώς άνοιξε στο χαμηλότερο σημείο και συγκεκριμένα στα 0,2330 ευρώ και μάλιστα με πωλητές 10,6 χιλ. ΣΜΕ. Η εικόνα αυτή στο παράγωγο δίνει τον τόνο στη μετοχή, η οποία άνοιξε στο -5% και γρήγορα πήγε στο -10% και σε νέα δημοπρασία και μετά στο -14%. Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι άλλες συστημικές.

ΕΥΔΑΠ: Μέρισμα ή/και επιστροφή κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ προτείνει η διοίκηση. Συνολικά δηλαδή 0,47 ευρώ ανά μετοχή, αλλά μένει να ξεκαθαριστεί πως ακριβώς θα δοθεί. Μεγάλες ζημιές λόγω επιβάρυνσης 157 εκατ. ευρώ που είναι το κόστος για τη συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο. Αφορά και τη χρήση 2020, οπότε θεωρούμε πως είναι ένα καλό τίμημα και το αντέχει και με το παραπάνω ο ισολογισμός.

Εξαιρετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και αύξησαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 462,4 εκατ. ευρώ. Στα -66,1 εκατ. ευρώ οι ζημιές. Δείτε και σχετικό θέμα στη στήλη με τα προσαρμοσμένα μεγέθη. Ανοδικό το άνοιγμα της μετοχής και γρήγορα πήγε στα 7,97 ευρώ για να γυρίσει λίγο χαμηλότερα και στα 7,88 ευρώ με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ακούραστη και φαίνεται πως κοιτάζει τα 10 ευρώ. Στα 9,70 ευρώ στα πρώτα λεπτά.

QUEST: Μέρισμα 0,45 ευρώ ανά μετοχή. Αύξηση πωλήσεων 20,2% και καθαρά κέρδη 15,9 εκατ. ευρώ. Αρνητικός ο καθαρός δανεισμός κατά 10,2 εκατ. ευρώ όπως είχε επικοινωνήσει η διοίκηση. Η διοίκηση περιμένει καλύτερη πορεία το 2021. Στα 407 εκατ. ευρώ η αποτίμηση στο 4% περίπου η μερισματική απόδοση.

ΔΡΟΜΕΑΣ (απάντηση): Τα μεγέθη της χρήσης 2020 δεν έχουν ανακοινωθεί. Του εννεαμήνου έδειξαν κέρδη προ φόρων 1,32 εκατ. ευρώ από 240 χιλ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 27,5 εκατ. ευρώ και καθαρός δανεισμός 23,8 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε φθηνή τη μετοχή, αλλά βλέπουμε εδώ και καιρό σημαντικό πωλητή. Εκεί αποδίδουμε τη χαμηλή τιμή, αλλά εσχάτως έχουμε δει κίνηση. Έχει ενισχυθεί 20% από αρχές Μαρτίου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με μικρές απώλειες αλλά και απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Στα 1,52 ευρώ έκανε όγκο 4 χιλ. τεμάχια και μετά πήγε σε δημοπρασία καθώς οι αγοραστές ανέβηκαν υψηλότερα.

INTRACOM: Νέα άνοδος στο ξεκίνημα με καλό όγκο.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Έχουμε φτάσει να αποθεώνονται μετοχές εταιρειών που δε ξέρουν που χρωστάνε και να σνομπάρονται μετοχές εταιρειών που παίζουν στα ταμειακά διαθέσιμα και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία είναι δώρο! Και δεν είναι ότι σνομπάρονται αλλά βλέπουμε και εμπάθεια, λες και τους τρώνε το ψωμί! Πολλές οι περιπτώσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης