Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Μεγάλο στοίχημα η τήρηση των προϋποθέσεων για το άνοιγμα των λυκείων

Βατόπουλος: Μεγάλο στοίχημα η τήρηση των προϋποθέσεων για το άνοιγμα των λυκείων
Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε τι θα γίνει με το Πάσχα είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αποτελεί μεγάλο στοίχημα η τήρηση των προϋποθέσεων για το άνοιγμα των λυκείων διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η απόφαση της επιτροπής των ειδικών για τα Λύκεια ήταν ομόφωνη σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να ανοίξουν.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος επεσήμανε πως η διαφωνία των ειδικών αφορούσε στην ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων.
Όπως είπε, τελικά η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα.
Ο κ.Βατόπουλος χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την τήρηση των προϋποθέσεων για τα Λύκεια λέγοντας ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των self test.
Χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού.
«Όλοι συμφωνούμε ότι η λογική οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και πλέον, επειδή υπάρχουν τα εργαλεία όπως τα αντιγονικά τεστ, να πάμε σε λελογισμένες αναστολές περιορισμών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποκατασταθεί αυτός ο περιορισμός με το ανάλογο testing» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, υπογραμμίζοντας πως αλλάζει λιγάκι το μείγμα των μέτρων ώστε να ελαφρυνθούν περιορισμοί και να αυξηθεί το testing.
Όσον αφορά το τι θα γίνει με το Πάσχα, ο κ.Βατόπουλος επεσήμανε πως το θέμα αυτό θα συζητηθεί πάλι τις επόμενες εβδομάδες και πως δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Ο κ.Βατόπουλος εξέφρασε την ελπίδα οι Αθηναίοι να μπορέσουν τουλάχιστον να πάνε στα εξοχικά τους που βρίσκονται στα περίχωρα της Αττικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης