Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Προτεραιότητα να ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο και μετά η εστίαση - "Μαύρη σελίδα" για ΕΕ η διαχείριση πανδημίας - AstraZeneca

Γεωργιάδης: Προτεραιότητα να ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο και μετά η εστίαση -
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον κ. Φίλη και την ανάρτηση του για το εμβόλιο της AstraZeneca και τον τρόπο που χειρίστηκε τον εμβολιασμό του και είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς πολιτικού σε μια κρίσιμη στιγμή
Σχετικά Άρθρα

Οι εισηγήσεις των ειδικών καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης όσον αφορά το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Aδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι για το λόγο αυτό αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστά και τον Απρίλιο.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση θέλει από την Δευτέρα 12/3 να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και στις «κόκκινες» περιοχές, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.
Θα πειθαρχήσουμε στις εισηγήσεις των ειδικών είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στα τέλη Απριλίου θα είναι πολύ καλύτερη. Απέφυγε να δώσει ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης, λέγοντας πως προτεραιότητα είναι να ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο και μετά η εστίαση.
Το άνοιγμα του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σχετικά με το ερώτημα γιατί δίνεται ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και όχι για την εστίαση.
Σε ερώτηση για τα κέντρα αισθητικής είπε:
«Χωρίς σύμφωνη γνώμη των ειδικών δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε το άνοιγμα των επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των κέντρων αισθητικής».
Για τις λαϊκές αγορές, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν δίνει σε ιδιώτες τις λαϊκές, ενώ δεν κινδυνεύει καμία υπάρχουσα άδεια.
«Φτάνει η κομματική σπέκουλα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Εμβόλια

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της ΑstraZeneca, λέγοντας πως αποτελεί όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ε.Ε. για την διαχείριση της πανδημίας και του εμβολίου, σημειώνοντας πως είναι "μαύρη σελίδα" για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον κ. Φίλη και την ανάρτηση του για το εμβόλιο της AstraZeneca και τον τρόπο που χειρίστηκε τον εμβολιασμό του και είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς πολιτικού σε μια κρίσιμη στιγμή.
Όσον αφορά τα self tests ο υπουργός συνεχάρη τους φαρμακοποιούς για τη στάση τους στη μάχη κατά της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της κοινωνίας και του κράτους, ενώ χαρακτήρισε ως γιγαντιαίων διαστάσεων εγχείρημα για το ελληνικό κράτος, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να προχωρήσει άμεσα στη διάθεση και διανομή των self tests.

Sofagate

Τέλος, ερωτηθείς για το «sofagate» o κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η συμπεριφορά του Erdogan καταδεικνύει την πολιτισμική απόσταση που έχει η Τουρκία από την Ε.Ε. και "όποιος δεν το βλέπει είτε έχει μάτια και είναι τυφλός, είτε έχει μάτια και κάνει πως δεν βλέπει".
Παράλληλα, τόνισε ότι «ο Erdogan χρησιμοποίησε το πρωτόκολλο για να ξεφτυλίσει τις ιδέες και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δεν διακρίνει άνδρα από γυναίκα και δεν υποτιμά τη θέση της γυναίκας».
Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε αν ο Τούρκος πρόεδρος θα είχε την ίδια συμπεριφορά αν ήταν στη θέση της der Leyen η Merkel και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Erdogan να αποχωρήσει από τη σύμβαση για τα δικαιώματα της γυναίκας και του παιδιού συμβολίζει τις βαθιές του πεποιθήσεις για υποτίμηση της γυναίκας και αυτού του τύπου πολιτισμικές διαφορές καθιστούν παντελώς αδύνατη την προσέγγιση ΕΕ-Τουρκίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης