Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα μέσα Ιουλίου η ανοσία της αγέλης στην ΕΕ – Aπό Μάιο τα ταξίδια για τους Βρετανούς

Στα μέσα Ιουλίου η ανοσία της αγέλης στην ΕΕ – Aπό Μάιο τα ταξίδια για τους Βρετανούς
Πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια οι νεκροί της covid
Σχετικά Άρθρα

(upd7) Αν και η Ευρώπη υπολείπεται σημαντικά στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού έναντι της Μεγάλης Βρετανίας – έχει εμβολιάσει πάνω από τους μισούς Βρετανούς – και των ΗΠΑ, όπου εκτιμάται ότι έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 25% των Αμερικάνων, οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι έως τα μέσα Ιουλίου θα έχει επιτευχθεί ανοσία αγέλης στα κράτη – μέλη της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος για τους εμβολιασμούς στην ΕΕ, Thierry Breton υποστήριξε ότι έως τα μέσα Ιουλίου θα έχουν διατεθεί όλες εκείνες οι αναγκαίες δόσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανοσία του 70% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του Boris Johnson στέλνει το μήνυμα στους Βρετανούς ότι τώρα μπορούν να αρχίσουν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με τον υπουργό Υποδομών, Grant Shapps να αναφέρει πως σύντομα, πιθανότατα μέσα στον Μάιο θα επιτραπούν τα ταξίδια και θα δοθεί μια λίστα σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της κάθε χώρας.
Στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί «τρέχουν» με ιδιαίτερη ταχύτητα καθώς εκτιμάται ότι πάνω από ένας στους τρεις Αμερικάνους έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου ενώ μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε Ινδία, Βραζιλία και Λατινική Αμερική όπου και καταγράφεται τεράστια αναζωπύρωση της επιδημίας του ιού

Η επιδημία με μια ματιά:

•Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 134.321.953 και οι νεκροί 2.907.968
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 31.064.031 κρούσματα και 560.855 νεκρούς
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 345.025 και σε κρούσματα με 13.279.857
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 206.146 και τέταρτη η Ινδία με 167.642
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 5.000.309
• Πέμπτη η Ρωσία με 4.572.053 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 4.385.538
• Έβδομη η Ιταλία με 3.736.526 και όγδοη η Τουρκία με 3.745.657
• Ένατη η Ισπανία με 3.347.512 και δέκατη η Γερμανία με 2.977.230
φσδαασδφασδφασδφ.JPG
Στα μέσα Ιουλίου η ανοσία της αγέλης στην ΕΕ

Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να έχει επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης στην ΕΕ.
Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος για τους εμβολιασμούς στην ΕΕ, Thierry Breton υποστήριξε πως έως τα μέσα Ιουλίου θα έχουν χορηγηθεί όλες εκείνες οι δόσεις εμβολίων έτσι ώστε να έχει εμβολιαστεί το 70% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Όπως είπε ο Breton, από τη στιγμή που παράγονται τα εμβόλια, εναπόκειται στο κάθε κράτος – μέλος το πώς θα διανείμει τα εμβόλια.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Breton είπε πως πρόκειται για ένα καλό εμβόλιο και πως έχει εμπιστοσύνη στην εταιρεία που το παράγει, ενώ ερωτηθείς για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, είπε πως η έγκριση του εξαρτάται από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Βαβέλ για AstraZeneca

Διαφορετική «γραμμή» όσον αφορά τα όρια ηλικίας σχετικά με την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca τηρεί το κάθε κράτος της ΕΕ ύστερα από την γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι πιθανό να συνδέεται με κάποιες περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων, οι οποίες, όμως όπως αναφέρει, είναι όμως πολύ σπάνιες.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΜΑ τονίζει ότι τα οφέλη από το εμβόλιο αυτό είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους, επισημαίνοντας ότι από τις περιπτώσεις που εξέτασε, οι περισσότερες παρενέργειες έχουν αναφερθεί σε γυναίκες κάτω των 60 ετών και σε διάστημα εντός 2 εβδομάδων από την χορήγηση του εμβολίου.
Η Γερμανία έχει περιορίσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα άνω των 60 ετών και σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας, ενώ η επιτροπή εμβολίων της χώρας συνέστησε στα άτομα κάτω των 60 ετών που είχαν κάνει μια πρώτη δόση να λάβουν διαφορετικό προϊόν για τη δεύτερη δόση τους.
Η Γαλλία και το Βέλγιο ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω ενώ στην Φινλανδία χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα η αρμόδια υγειονομική αρχή της Γαλλίας (HAS) καλεί να εμβολιαστούν όσοι είναι κάτω των 55 ετών και έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca, με το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.
Μάλιστα η HAS προτείνει αυτές τις περιπτώσεις, οι δύο δόσεις να γίνονται με ένα διάστημα 12 εβδομάδων ενώ συστήνει τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η ανοσολογική αντίδραση των ασθενών μετά την χορήγηση δόσεων διαφορετικών εμβολίων.
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ενημέρωσε ότι αποφάσισε να συνεχίσει να χορηγείται μεν το εμβόλιο αλλά μόνο σε πολίτες μεταξύ 60 και 65 ετών ενώ η Ιταλία και η Πορτογαλία ανακοίνωσαν ότι θα χορηγούν το εμβόλιο στους άνω των 60 ετών.
Μάλιστα η Ιταλία συνέστησε σε όσους είναι κάτω των 60 ετών και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, να κάνουν και τη δεύτερη.

Πολλαπλασιάζονται τα lockdown

Απόρροια πάντως του χαμηλού ρυθμού των εμβολιασμών είναι ολοένα και περισσότερα κράτη να προσφεύγουν σε περιοριστικά μέτρα και lockdown για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
Η Γερμανία θα είναι σε lockdown έως τις 18 Απριλίου αν και η καγκελάριος Merkel προσανατολίζεται σε αυστηροποίηση του και σε καθολικό lockdown, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν πως αν δεν υπάρξει ανάσχεση στα κρούσματα και στις εισαγωγές, σε τέσσερις εβδομάδες, οι ΜΕΘ θα έχουν γεμίσει.
Αλλά και η Γαλλία από το περασμένο Σάββατο 3 Απριλίου είναι σε lockdown τεσσάρων εβδομάδων, σε μερική καραντίνα είναι και η Πολωνία.
Η Ισπανία παραμένει σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας και τοπικών lockdown, μολονότι τα κρούσματα αυξάνονται πάλι ταχέως ενώ νέο lockdown για τέσσερις εβδομάδες αρχής γενομένης από τις 26/3 ανακοίνωσε και το Βέλγιο.
Η Ιρλανδία ανακοίνωσε πως από τις 12/4 χαλαρώνει το lockdown καθώς θα επιτρέπεται στα μέλη δύο νοικοκυριών να συναντιούνται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα αρθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων εντός μιας ακτίνας 5 χιλιομέτρων από το σπίτι του καθενός, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν οι Ιρλανδοί από τη μία κομητεία στην άλλη.
Παράλληλα η Σουηδία ανακοίνωσε πως αναστέλλει για τις 3 Μαΐου την χαλάρωση των περιορισμών του lockdown λόγω της σφοδρότητας του γ’ κύματος.
76575767747745.JPG
Από το Μάιο τα ταξίδια για τους Βρετανούς

Από τα μέσα Μαΐου αναμένεται να επιτραπούν τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους Βρετανούς πολίτες.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps υποστήριξε ότι οι πολίτες μπορούν τώρα να αρχίσουν να σκέφτονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
«Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες που λέω στους πολίτες ότι μπορούν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ωστόσο πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν πως υπάρχουν κίνδυνοι με τον κορωνοϊό και νομίζω πως όλοι θέλουν να είναι ξεκάθαρο σε ποιες χώρες δίνουμε το πράσινο φως για ταξίδια» είπε ο Shapps, αναφέροντας πως σε δύο με τρεις εβδομάδες η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα, στην οποία τα διάφορα κράτη ανά τον κόσμο θα κατατάσσονται βάσει της επιδημιολογικής τους κατάστασης.
Στη λίστα αυτή τα κράτη θα κατατάσσονται σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία και ανάλογα θα προβλέπονται περιορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές.

Βρετανία: Ανοίγουν καταστήματα και παμπ από τις 12 Απριλίου

Με τους εμβολιασμούς στη Μ. Βρετανία να συνεχίζονται με ραγδαίους ρυθμούς και με την χώρα να βρίσκεται κοντά στο να πετύχει την περίφημη ανοσία της αγέλης, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα οι παμπ, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και άλλες υπηρεσίες.
«Υλοποιούμε τον οδικό χάρτη για την ελευθερία και εμμένουμε σε αυτόν.
Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι στα τρέχοντα δεδομένα για να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποκλίνουμε από το πρόγραμμα.
Εντούτοις, είμαστε προσεκτικοί και παρακολουθούμε τα δεδομένα σε κάθε στάδιο.
Ακολουθώντας τους κανόνες - θυμόμαστε τα χέρια, το πρόσωπο, το χώρο και τον καθαρό αέρα - ελπίζουμε, μαζί, να κάνουμε αυτόν τον οδικό χάρτη για την ελευθερία μη αναστρέψιμο» υπογράμμισε πρόσφατα ο Johnson.

Τα εμβόλια απέτρεψαν 10.000 θανάτους

Η ταχεία διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19 στην Αγγλία έδρασε προληπτικά αποτρέποντας μέχρι τα τέλη Μαρτίου το θάνατο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων ηλικίας 60 ετών και άνω, σύμφωνα με ανάλυση της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England).
Η Αγγλία κατέγραψε κορύφωση των μολύνσεων, των νοσηλειών και των θανάτων τον Ιανουάριο, αλλά οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότεροι χωρίς το ταχύ πρόγραμμα εμβολιασμών, το οποίο άρχισε στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Περισσότερες από 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου είχαν διατεθεί σε ενήλικες άνω των 60 ετών στην Αγγλία μέχρι το τέλος Μαρτίου, αποτρέποντας εκτιμώμενο αριθμό 10.400 θανάτων, κυρίως μεταξύ αυτών με ηλικία άνω των 80 ετών, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία.
Η ανάλυση συνέκρινε τον αριθμό των θανάτων που είχαν καταγραφεί μέχρι την περίοδο του Μαρτίου, με τον αριθμό των θανάτων που θα αναμένονταν στην περίπτωση που δεν είχε γίνει η διάθεση των εμβολίων κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνθηκε το Μάρτιο.
Συνολικά 31,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ 6,1 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις.5646356365365363666.JPG
Covid free το Γιβραλτάρ – Ούτε μια νοσηλεία εδώ και δύο εβδομάδες

Covid free είναι το Γιβραλτάρ, το οποίο έχει να αναφέρει νοσηλεία ασθενή με covid εδώ και δύο εβδομάδες.
Χάρη στο εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμών, εκτιμάται πως το 85% των κατοίκων του βρετανικού αυτού «θύλακα» έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ εμβολιασμένο με τουλάχιστον τη μια δόση είναι πάνω από το 50% των 15.000 εργαζομένων που μεταβαίνουν καθημερινά στο Γιβραλτάρ από την Ισπανία.
Απόρροια των εμβολιασμών είναι αφενός να μην καταγράφονται μολύνσεις αφετέρου η ζωή να έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς ήδη από τα τέλη Μαρτίου δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες – μόνο σε κλειστούς δημόσιους χώρους, τα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς – ενώ παράλληλα έχουν καταργηθεί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες και επαναλειτουργούν κανονικά από την 1η Μαρτίου τα μπαρ και τα εστιατόρια.
Μάλιστα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου αίρονται και οι περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι στα μπαρ και τα εστιατόρια ενώ από τις 16 Απριλίου θα αρθούν και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις.
Σημειώνεται μάλιστα πως πρόσφατα 600 εμβολιασμένοι παρακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Γιβραλτάρ με την Ολλανδίας.
Στο Γιβραλτάρ 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της covid, ενώ καταγράφηκαν και 4.300 κρούσματα.

ΗΠΑ: Πλήρως εμβολιασμένο το 25% των Αμερικάνων

Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 25% των Αμερικάνων, πάνω από 66 εκατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Βάσει των στοιχείων αυτών, πάνω από το ένα τρίτο του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 112 εκατομμύρια Αμερικάνοι, έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου, τη στιγμή που εκτιμάται πως κατά μέσο όρο την ημέρα γίνονται πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
Ο ρυθμός των εμβολιασμών αναμένεται να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο από τις 19 Απριλίου, όταν και οι 50 Πολιτείες θα αρχίσουν να εμβολιάζουν όλους τους ενήλικες πολίτες άνω των 60 ετών.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τρία εμβόλια – Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson -, εκ των οποίων αυτό της Pfizer έχει εγκριθεί για πολίτες άνω των 16 ετών, μια και τα υπόλοιπα δύο είναι εγκεκριμένα για πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών.
Η βρετανική παράλλαξη είναι αυτή μάλιστα που διατηρεί το συναγερμό στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία σε αρκετές Πολιτείες.
Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος Biden διεμήνυσε πρόσφατα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα όσον αφορά την αντιμετώπιση του ιού και πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν μια «μάχη ζωής και θανάτου» απέναντι στην επιδημία.
Υπενθυμίζεται πως ο Biden είχε δεσμευτεί ότι εντός των πρώτων 100 ημερών στην προεδρία των ΗΠΑ θα είχαν γίνει 100 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
Ο στόχος αυτός έχει ξεπεραστεί κατά πολύ, και πλέον έχει τεθεί ως στόχος να γίνουν 200 εκατομμύρια εμβολιασμοί εντός αυτής της προθεσμίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις 75 ημέρες προεδρίας του Biden έχουν χορηγηθεί πάνω από 170 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στην Ινδία, νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

Ανεξέλεγκτη είναι η πορεία του κορωνοϊού στην Ινδία καθώς για μια ακόμα ημέρα - για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία προσέγγισαν τα 132.000.
Παράλληλα αναφέρθηκαν 780 θάνατοι, με το σύνολο τους να υπολογίζονται σε 167.642.
Η επιδημία είναι σε έξαρση εδώ και έναν μήνα περίπου, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως τον περασμένο Φεβρουάριο αναφέρονταν μόλις 9.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση.
Πλέον, η Ινδία αναφέρει αντίστοιχους αριθμούς με εκείνους του περασμένου καλοκαιριού, όταν και η επιδημία ήταν σε έξαρση.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ινδίας θα ερευνήσει για πιθανές περιπτώσεις θρομβώσεων, ακόμα και ήπιων περιστατικών, μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.
Σημειώνεται πως στην Ινδία χορηγούνται δύο εμβόλια, αυτό της AstraZeneca, το οποίο παρασκευάζει το Ινστιτούτο Serum και το οποίο φέρει την ονομασία Covishield και ένα δεύτερο που λέγεται COVAXIN και παράγεται από την Bharat Biotech.

5757474745746747474.JPG
Κόλαση λόγω covid η Βραζιλία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων 

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα «χτυπά» τη Λατινική Αμερική το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, με την Βραζιλία να βρίσκεται πραγματικά στο κόκκινο.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε νέο ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό, καθώς καταγράφηκαν 4.249 νεκροί.
Για δεύτερη φορά μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 4.000.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 345.025 και πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί θανάτων, τότε δεν αποκλείεται η Βραζιλία να ξεπεράσει ακόμα και τις ΗΠΑ.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η Βραζιλία λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο πρόεδρος Jair Bolsonaro δεν διαθέτει μια εθνική, ενιαία στάση απέναντι στην πανδημία με αποτέλεσμα η κάθε πόλη και Πολιτεία να λαμβάνει κατά το δοκούν μέτρα, στα οποία συνήθως αντιτίθεται ο Bolsonaro, τη στιγμή που το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει από τον όγκο των περιστατικών που οφείλεται και σε μια νέα παράλλαξη του ιού που θεωρείται άκρως μεταδοτική και θανατηφόρα σε σχέση με το αρχικό στέλεχος.
Υπό αυτά τα δεδομένα, πολλοί εκτιμούν ότι ο Απρίλιος θα είναι ακόμα πιο θανατηφόρος από τον Μάρτιο, όταν και καταγράφηκαν πάνω από 66.000 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
Ήδη σε πολλές περιοχές τα πτώματα μεταφέρονται ακόμα και με σχολικά λεωφορεία, ενώ κηδείες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες για να προλαβαίνουν τον ρυθμό των νεκρών.
Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν και 86.652 νέες μολύνσεις, με το σύνολο των κρουσμάτων να υπολογίζεται σε πάνω από 13 εκατομμύρια.

Αργεντινή: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η Αργεντινή κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.
Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 23.683 μολύνσεις, με το σύνολό τους να φθάνει τις 2.473.751 ενώ αναφέρθηκαν οι θάνατοι άλλων 290 ασθενών.
Συνολικά η Αργεντινή 57.122 νεκρούς.
Στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, επίκεντρο της πανδημίας, επιβεβαιώθηκαν 14.390 κρούσματα με το σύνολό τους να φθάνει τα 1.049.980.
Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, που ξεκίνησε την 29η Δεκεμβρίου, έχουν χορηγηθεί 4.879.653 δόσεις εμβολίων.

Χιλή: Νέοι στις ΜΕΘ

Πολύ περισσότεροι είναι πλέον οι ασθενείς με την COVID-19 κάτω των 39 ετών που χρειάζεται να διασωληνωθούν και να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στη Χιλή σε σχέση με τους άνω των 70, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Χιλής.
Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης – που άρχισε στη Χιλή την 3η Φεβρουαρίου κι έχει επιτρέψει να χορηγηθεί τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους σε 7,2 εκατ. ανθρώπους – και η εμφάνιση παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού εξηγούν την αλλαγή αυτή.
Ο εμβολιασμός άρχισε από τους ηλικιωμένους και ως χθες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση 932.907 πολίτες της χώρας άνω των 60 ετών.
Σκοπός της κυβέρνησης είναι να έχουν ανοσοποιηθεί 15,2 εκατομμύρια άνθρωποι – το 80% του πληθυσμού της Χιλής – μέχρι την 30ή Ιουνίου.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, οι αρχές έχουν λάβει περιοριστικά μέτρα και έχουν κλείσει τα σύνορα.

Αυστραλία: Διπλασιάζει τις παραγγελίες για τα εμβόλια της Pfizer

Διπλασιάζει τις παραγγελίες για τα εμβόλια της Pfizer η Αυστραλία ύστερα από τις ανησυχίες που διατυπώνονται για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα περιστατικά θρομβώσεων.
Η Αυστραλία στήριζε το μεγαλύτερο μέρος του εμβολιαστικού της προγράμματος στο εμβόλιο της AstraZeneca.
Είχε μάλιστα παραγγείλει 50 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες επαρκούσαν για το εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού.
Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα η Αυστραλία να αλλάξει το σχεδιασμό της.
Οι τοπικές υγειονομικές αρχές άλλαξαν τη σύστασή τους, ανακοινώνοντας ότι οι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας κάτω των 50 ετών πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.
Ως αποτέλεσμα, η Αυστραλία διπλασίασε μία προγενέστερη παραγγελία της για το εμβόλιο της Pfizer, στα 40 εκατομμύρια δόσεις, που είναι αρκετές για να καλύψουν τα 4/5 του πληθυσμού της, ενώ οι δόσεις αυτές θα μπορούν να έχουν διατεθεί έως τα τέλη του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης