Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Δεν θα διακοπούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca - Πρόωρο να μιλάμε για Πάσχα

Πελώνη: Δεν θα διακοπούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca - Πρόωρο να μιλάμε για Πάσχα
Μεγάλη η ζήτηση για self test υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν συζητείται καμία διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριξε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Open η κα.Πελώνη είπε ότι τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους του εμβολίου.
«Στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν γίνει 18,1 εκατ. εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και έχουν παρατηρηθεί μόλις 30 τέτοια περιστατικά.
Μέχρι στιγμής η προσέλευση για το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται στο 93%, επομένως δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα αλλά και εμπιστοσύνη» ανέφερε η κα.Πελώνη, η οποία πάντως παραδέχθηκε ότι υπάρχει συνολικά μία δυσπιστία σε πολίτες άνω των 60 ετών, για όλα τα εμβόλια, λέγοντας ότι αυτό πρέπει να ξεπεραστεί γιατί τα εμβόλια, όπως είπε, αποτελούν την ασπίδα.
Σε ερώτηση για εάν θα μπει κάποιο ηλικιακό όριο για το εμβόλιο της Astrazeneca, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως δεν το πιστεύει.
«Δε νομίζω ότι θα μπει πλαφόν ηλικιακό για AstraZeneca για τους άνω των 60, γιατί όλα τα περιστατικά που βλέπω ότι εξετάζονται στον κόσμο αφορούν σε μικρότερες ηλικίες.
Φαντάζομαι πως εάν και εφόσον υπάρξει απόφαση για περιορισμό δεν θα αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποί ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα self test.
«Έχουν δοθεί μέχρι και την Πέμπτη 126.799 self test.
Υπήρξε μεγάλη ζήτηση.
Είναι απαραίτητη η προσέλευση στο σχολείο με αρνητική βεβαίωση.
Οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα παραλάβουν τα self test από τους διευθυντές τους».

Πρόωρη η συζήτηση για το Πάσχα

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα αλλά και το αν θα ανοίξουν οι εκκλησίες, η κα. Πελώνη είπε ότι οι όποιες συζητήσεις είναι πολύ πρόωρες.
«Όλοι θέλουμε να πάμε στα χωριά μας, ας κάνουμε όμως λίγη υπομονή.
Η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει βήμα βήμα» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία σε ερώτηση για το σενάριο πρόωρων εκλογών, είπε πως πρόσφατα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης