Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Πρόστιμο 18,2 δισ. γιουάν στην Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές

Κίνα: Πρόστιμο 18,2 δισ. γιουάν στην Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές
Πρόστιμο στον διαδικτυακό εμπορικό όμιλο Alibaba για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
Σχετικά Άρθρα

Πρόστιμο 18,2 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης επέβαλλαν οι κινεζικές αρχές στον διαδικτυακό εμπορικό όμιλο Alibaba, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα.
Προηγήθηκε του προστίμου έρευνα που ξεκίνησε κατά του Alibaba τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Μάλιστα, το ύψος του προστίμου καθορίστηκε αφού οι ρυθμιστικοί φορείς αποφάσισαν να επιβάλλουν ποσό που να ανταποκρίνεται στο 4% του κύκλου εργασιών του το 2019, ήτοι 455,7 δισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Κατηγορίες

Ο όμιλος Alibaba κατηγορείται ότι αξιώνει την αποκλειστικότητα από τους εμπόρους που επιθυμούν να πωλούν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα του, αποφεύγοντας αντίπαλους ιστότοπους του διαδικτυακού εμπορίου.
Ο Alibaba, όπως και άλλες μεγάλες κινεζικές επιχειρήσεις τεχνολογίας, αντιμετωπίζουν πιέσεις σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης ανησυχίας αναφορικά με την επιρροή τους στην Κίνα, όπου οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες, μεταξύ άλλων, για να επικοινωνήσουν, να ψωνίσουν, να πληρώσουν λογαριασμούς.
Σημειώνεται ότι ο Alibaba αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς εξέτασης από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και ο συνιδρυτής του Jack Ma είχε κατηγορήσει τους ρυθμιστικούς φορείς της Κίνας ότι είχαν καθυστερήσει να εκφράσουν την ανησυχία τους σχετικά με την επέκταση του χρηματοοικονομικού σκέλους του Alibaba, του Ant Group, στους τομείς των δανείων, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και της ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης