Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Στις προθέσεις της κυβέρνησης η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων - Πριν το Πάσχα οι αποφάσεις

Πέτσας: Στις προθέσεις της κυβέρνησης η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων - Πριν το Πάσχα οι αποφάσεις
Λίγο πριν από το Πάσχα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, όμως οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν από το Πάσχα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Ο ίδιος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε ότι λίγο πριν από το Πάσχα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σημειώνοντας πως «οι εβδομάδες κοντά στο Πάσχα είναι κρίσιμες για τη συσσώρευση στοιχείων και τότε είναι που θα είμαστε σε θέση να πάρουμε κάποιες αποφάσεις».
Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «είναι δεδομένο ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες και περιμένουμε σταδιακά και πάντοτε με μέτρα προστασίας να αρχίσουμε να υποδεχόμαστε τους πρώτους επισκέπτες στη χώρα μας.
Επομένως, τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όσο και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα. Γιατί δεν μπορείς να πείσεις τον πολίτη σου να πράξει κάτι πολύ συγκεκριμένο, όταν από έναν πολίτη μίας άλλη χώρας ζητάς κάτι διαφορετικό».

Περί ΟΤΑ

Σε ό,τι αφορά τον νέο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι αναμένεται να κατατεθεί πριν από το Πάσχα, ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η ψήφισή του.

Για υπόθεση Καραϊβάζ

Σχετικά με η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση διερευνάται και ότι θα πρέπει να βρεθούν οι δράστες.
«Δυστυχώς, στο πολιτικό παιχνίδι, τα Μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι πολλές φορές στοχοποιούνται. Πρέπει, όμως, να μένουν έξω από αυτό και οι δημοσιογράφοι να αφήνονται απερίσπαστοι να κάνουν τη δουλειά τους», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης