Άμυνα – Διπλωματία

Michel (ΕΕ): Απρόβλεπτη η Τουρκία, ανησυχήσαμε με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Michel (ΕΕ): Απρόβλεπτη η Τουρκία, ανησυχήσαμε με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
«Εδώ και κάποιους μήνες οι εντάσεις στη Μεσόγειο μας έχουν ανησυχήσει πολύ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Σχετικά Άρθρα
«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, μιλώντας σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και ερωτηθείς εάν αναμένει, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Tayyip Erdogan η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.
Όπως αναφέρει η «Echo», o Michel σημείωσε ότι «εδώ και κάποιους μήνες οι εντάσεις στη Μεσόγειο μας έχουν ανησυχήσει πολύ.
Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας, στο οποίο η Τουρκία παίζει έναν ρόλο σε επίπεδο περιφερειακό και δη στη Λιβύη, στη Συρία και στον Καύκασο.
Από την πλευρά μου, εστίασα στο να μεταφέρουμε το μήνυμα της ΕΕ με τρόπο πειστικό».
Παράλληλα, προσέθεσε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι πως τόσο εγώ όσο και η Ursula (σ.σ.Von der Leyen) ήμασταν πολύ σαφείς.
Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε μία θετική ατζέντα με την Τουρκία υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα διατηρήσει και θα ενισχύει την αποκλιμάκωση απέναντι στην ΕΕ και στα κράτη-μέλη της».
Αναφορικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, ο Michel ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πιστοποιητικό και όχι για ένα διαβατήριο, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να εργαστεί προς «την κατεύθυνση ενός κοινού ψηφιακού πιστοποιητικού, ώστε να υπάρχει συνοχή σε επίπεδο Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης