Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και για την μη θωράκιση του ΕΣΥ

Κουτσούμπας: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και για την μη θωράκιση του ΕΣΥ
Όταν τα μεγάλα νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία covid καταρρέει το Σύστημα Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Η πανδημία «κατέρριψε το μύθο της δήθεν αρμονικής συνύπαρξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που όλα τα κόμματα, από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ΚΙΝΑΛ και άλλους, έχουν για σημαία τους», υποστηρίζει ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έρευνα», σημείωσε ότι «όταν τα μεγάλα νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία covid, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται χωρίς εντατική θεραπεία, τότε δεν μιλάμε απλά για ασφυξία, αλλά για κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας».
Επιρρίπτει εγκληματικές ευθύνες στην κυβέρνηση και για την μη θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας και για την άρνησή της να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
Αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η πανδημία, κυρίως «ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, μια κρατική κοινωνική πολιτική φαρμάκου που να υπηρετεί μόνο τις λαϊκές ανάγκες, κόντρα στη λογική που θεωρεί το φάρμακο και το εμβόλιο εμπόρευμα».

Χρειάζεται γενναία διαγραφη χρεών

Ο γγ του ΚΚΕ, ερωτηθείς για την επόμενη μέρα, σημειώνει ότι τα «μισοδανεικά και τα επιδόματα μιας χρήσης που χορήγησε η κυβέρνηση στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, δεν έχουν καμία σχέση με τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που κατευθύνεται προς τα μονοπώλια, ούτε φυσικά θα αποτρέψουν ένα νέο Γολγοθά χρεών για τη μεγάλη πλειοψηφία».
«Γι' αυτό και η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, προτείνοντας ορισμένα ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα, πχ τη γενναία διαγραφή χρεών των επαγγελματιών σε εφορία και τράπεζες, είναι επιβεβλημένη», υπογραμμίζει.
Επισημαίνει ότι για τους εργαζόμενους, «αν υλοποιηθούν όλα όσα περιέχει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, η επόμενη μέρα θα μοιάζει με "κόλαση"» προσθέτοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα και ο παραπέρα περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων «πάνε πακέτο με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και είναι το προαπαιτούμενο για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρήσεων».

Το νομοσχέδιο αιτία πολέμου

«Εννοείται πως το εν λόγω νομοσχέδιο πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Στον δρόμο της λαϊκής διεκδίκησης, της κοινωνικής συμμαχίας μπορούν να συναντηθούν οι εργάτες οι άνεργοι, οι μικροί επαγγελματίες και οι φτωχοί αγρότες, για να στήσουν στο τοίχο τον κοινό τους αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική που τους γονατίζει, για να μπορέσει η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη γι' αυτούς και τα παιδιά τους», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει ότι «η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ» και «στόχος είναι “να κλείσουν στόματα” αντίστασης και αγώνων που αναπτύσσονται σε χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια».
Αναφέρεται στην ένταση της καταστολής σε όλες τις χώρες της ΕΕ, προσθέτοντας «η ΝΔ παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ήδη αυταρχικό νομοθετικό οπλοστάσιο και το αναβαθμίζει». «Το ΚΚΕ πρωτοστατεί, όχι μόνο για να απαντάει μαζικά ο λαός και η νεολαία στην κρατική καταστολή, αλλά και για να μπει στο στόχαστρο το “θερμοκήπιό” της, η πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τους υπηρετούν», σημειώνει.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις και το ενδεχόμενο συνεργασίας, έστω και σε επιμέρους θέματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει ότι «αν σήμερα η χώρα μας δεν έχει φτάσει στα τραγικά επίπεδα άλλων χωρών, αν έχουν γίνει κι αυτά τα ελάχιστα στα δημόσια νοσοκομεία, είναι γιατί από την πρώτη στιγμή οι υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, ανέδειξαν τα προβλήματα, διεκδίκησαν λύσεις».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης