Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε και κατέστρεψε drones των ανταρτών Houthi

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε και κατέστρεψε drones των ανταρτών Houthi
Ο συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα λάβει «τα απαραίτητα επιχειρησιακά μέτρα» για την προστασία των αμάχων
Σχετικά Άρθρα

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που μάχεται κατά του ανταρτικού κινήματος των Houthi στην Υεμένη, αναχαίτισε και κατέστρεψε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που είχαν εκτοξεύσει οι αντάρτες, στοχοποιώντας τις πόλεις Χάμις Μουσάιτ και Τζαζάν, στα νότια της Σαουδικής Αραβίας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.
Ο συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα λάβει «τα απαραίτητα επιχειρησιακά μέτρα» για την προστασία των αμάχων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών Houthi, Yahya Sarea ανέφερε στο Twitter ότι εκτοξεύτηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά στρατιωτικών υποστέγων στο αεροδρόμιο της Τζαζάν, αλλά και κατά μιας στρατιωτικής αεροπορικής βάσης στην Χάμις Μουσάιτ.

Η εισβολή του 2015

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία εισέβαλε στην Υεμένη το Μάρτιο του 2015 κατά των Houthi και μετά την εκδίωξη της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης από το αναφερόμενο ανταρτικό κίνημα, από την πρωτεύουσα Σαναά.
Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ έχουν κλιμακώσει τις διπλωματικές προσπάθειές τους για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, την οποία καλωσορίζουν η Σαουδική Αραβία, αλλά και η κυβέρνηση της Υεμένης, που έχει την υποστήριξη του Ριάντ.
Από την πλευρά τους, οι Houthi πιέζουν για την πλήρη άρση του θαλάσσιου και εναέριου αποκλεισμού, σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους.
Οι δυνάμεις των Houthi έχουν επίσης ενεργοποιήσει μία επιθετική επιχείρηση στην περιοχή Μαρίμπ της Υεμένης, η οποία είναι πλούσια σε φυσικό αέριο και αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της κυβέρνησης, στα βόρεια της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης