Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων covid στην Ινδία – Ξεπέρασε σε μολύνσεις τη Βραζιλία

Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων covid στην Ινδία – Ξεπέρασε σε μολύνσεις τη Βραζιλία
Πάνω από 170.000 οι νεκροί
Σχετικά Άρθρα

Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων για έκτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία, η οποία ξεπέρασε σε μολύνσεις τη Βραζιλία.
Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 902 θάνατοι και 168.912 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί έως σήμερα σε ημερήσια βάση από την έναρξη της πανδημίας.
Συνολικά η Ινδία μετρά 170.179 νεκρούς και 13.527.717 μολύνσεις.
Σημειώνεται πως η Ινδία απαγόρευσε χθες 11/4/2021 την εξαγωγή του αντιικού φαρμάκου remdesivir (ρεμδεσιβίρη), που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του Covid, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων
Η ρεμδεσιβίρη, που παρασκευάζεται από τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Gilead, ήταν ένα από τα πρώτα φάρμακα που φάνηκε να έχει κάποιο αποτέλεσμα στη συντόμευση της περιόδου ανάρρωσης ασθενών με Covid.
Όμως μια μελέτη που υποστηρίχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έδειξε ότι είχε «μικρή ή καθόλου επίδραση» στους θανάτους από την ασθένεια.
Επίκεντρο της πανδημίας είναι το πιο πλούσιο κρατίδιο της Ινδίας, η Μαχαράστρα, οι αρχές της οποίας εξετάζουν την επιβολή ενός πλήρους lockdown, ενδεχομένως από σήμερα Δευτέρα (12/4).
Έπειτα από ένα lockdown πολλών μηνών το 2020 - ένα από τα πιο αυστηρά στον κόσμο - η Ινδία απέφυγε νέους υπερβολικά αυστηρούς περιορισμούς φοβούμενη μια μεγαλύτερη επιδείνωση μιας ήδη πληγείσας οικονομίας.
Όμως οι τοπικές αρχές επέβαλαν νέους περιορισμούς, έως και νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown το Σαββατοκύριακο στη Μαχαράστρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης