Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθούμε άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθούμε άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής
Σύντομα το εργαλείο των self test θα επεκταθεί και στο λιανεμπόριο είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής, θα εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών, για την μεθεπόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, όπως υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης είπε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, πως «εάν δεν είχαμε τα self tests, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία», ενώ προανήγγειλε πως σύντομα το «εργαλείο» αυτό των self test θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη «χαρτογράφηση».
Όπως είπε, στηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού ενώ σημείωσε πως η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.
Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.
Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα.
«Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.
Αυτό είναι το μείζον τώρα», υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, είπε πως «θα δούμε τις επόμενες ημέρες», συμπληρώνοντας πως «δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορωνοϊού».
«Είμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής.
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη μας παρασύρει η κούραση σε λάθος ενέργειες και τα τινάξουμε όλα στον αέρα» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης