Τελευταία Νέα
Διεθνή

Air France - KLM: Αποφάσισε αύξηση κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ για να αποφύγει νέο δανεισμό

tags :
Air France - KLM: Αποφάσισε αύξηση κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ για να αποφύγει νέο δανεισμό

Το γαλλικό δημόσιο, το οποίο κατέχει το 14,3% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει έως και 65,9% κατ ' ανώτατο όριο στην αύξηση κεφαλαίου, ώστε να μην κατέχει περισσότερο από το 29,9% του μετοχικού κεφαλαίου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Σχετικά Άρθρα
Αύξηση κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών αποφάσισε η Air France-KLM προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσόν των 988 εκατ. ευρώ και να ενισχύσει τη ρευστότητά της προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα λειτουργικά της έξοδα χωρίς να προσφύγει σε περαιτέρω δανεισμό στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του αερομεταφορέα  εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
Ο εύρος της τιμής των νέων μετοχών αποφασίστηκε μεταξύ 4,84 και 5,31 ευρώ.

Συμμετοχές

Το γαλλικό δημόσιο, το οποίο ελέγχει το 14,3% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, έχει δεσμευτεί στη Κομισιόν να συμμετάσχει έως και 65,9% κατ ' ανώτατο όριο στην αύξηση κεφαλαίου, ώστε να μην κατέχει περισσότερο από το 29,9% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η China Eastern Airlines, η οποία κατέχει το 8,8%, θα εγγραφεί στην αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να διατηρήσει περίπου το 10% της εταιρείας.
Το ολλανδικό δημόσιο, το οποίο κατέχει το 14,0% του μετοχικού κεφαλαίου, ενημέρωσε την εταιρεία για την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στην αύξηση του κεφαλαίου.
Η Delta Air Lines, η οποία κατέχει το 8,8% του μετοχικού κεφαλαίου, δεν θα συμμετάσχει επίσης, όπως ενημέρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης