Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι καταναλωτές προεξοφλούν υψηλότερο πληθωρισμό τα επόμενη έτη

ΗΠΑ: Οι καταναλωτές προεξοφλούν υψηλότερο πληθωρισμό τα επόμενη έτη
Σχεδόν το 45% των καταναλωτών αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα ανέλθει άνω του 4% το 2022
Σχετικά Άρθρα

Ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ υποβαθμίζουν την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού κατά τους επόμενους μήνες, ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών διατυπώνει την προσδοκία ότι αυτός θα διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα τα επόμενα έτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
Η ομάδα των καταναλωτών στις ΗΠΑ που προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα υπερβεί το 4% το επόμενο έτος κατά αυξήθηκε σε 44% τον περασμένο μήνα - η μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2013 - σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (12/3).

Προσδοκίες για τον πληθωρισμό



inflation1.PNG
Αγαθά

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τις ανοδικές μεταβολές των τιμών κατοικίας, του φυσικού αερίου και ενοικίων αυξήθηκαν το Μάρτιο στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.
Προσδοκίες για τις τιμές αγαθών


infation2.PNG
Δαπάνες

Πολλοί καταναλωτές - ιδίως εκείνοι άνω των 60 ετών και εκείνοι με ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 δολαρίων - δήλωσαν ότι αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες των νοικοκυριών κατά τους επόμενους 12 μήνες σε επίπεδο υψηλότερο από τα τελευταία έτη, μια προοπτική η οποία όπως προειδοποίησαν οι αξιωματούχοι της Fed θα μπορούσε να ωθήσει ανοδικά τις τιμές καθώς η πανδημία υποχωρεί και η οικονομία των ΗΠΑ ανοίγει ξανά.
Οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί είδαν μεγάλα κέρδη στα ατομικά περιουσιακά του στοιχεία το 2020 καθώς οι αξίες των μετοχών και των ακινήτων αυξήθηκαν.
της Νέας Υόρκης. 
Inflation3_2.PNG
Συνολικά, η μέση προσδοκία ήταν ότι ο πληθωρισμός θα ήταν 3,2% το επόμενο έτος, από 3,1% στην έρευνα του Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης