Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid19: Πιο μεταδοτική αλλά όχι πιο θανατηφόρα η βρετανική παράλλαξη

Covid19: Πιο μεταδοτική αλλά όχι πιο θανατηφόρα η βρετανική παράλλαξη
Δεν προκαλεί πιο βαριά συμπτώματα και μεγαλύτερες επιπλοκές αναφέρουν μελέτες
Σχετικά Άρθρα

Στο συμπέρασμα ότι η βρετανική παραλλαγή του ιού είναι κατά 35% πιο μεταδοτική σε σχέση με το αρχικό στέλεχος αλλά όχι και πιο θανατηφόρα καταλήγουν δύο νέες βρετανικές επιστημονικές μελέτες.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η βρετανική παράλλαξη του ιού που έχει κυριαρχήσει στην Ευρώπη – και στην Ελλάδα – αλλά και στη βόρεια Αμερική, δεν φαίνεται να προκαλεί πιο βαριά συμπτώματα και μεγαλύτερες επιπλοκές και άρα να αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου.
Η μια μελέτη συνέκρινε τη σοβαρότητα της νόσου σε 496 ασθενείς εισηγμένους κατά το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου σε δύο νοσοκομεία του Λονδίνου, οι οποίοι είχαν μολυνθεί είτε με τη βρετανική παραλλαγή είτε με άλλες.
Η έρευνα δεν βρήκε κάποια διαφορά στον κίνδυνο σοβαρής νόσησης ή θανάτου μεταξύ των διαφόρων παραλλαγών του ιού.
Η δεύτερη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Lancet Public Health» και μελέτησε στοιχεία από την εφαρμογή Zoe Covid Symptom Study (όπου οι χρήστες καταγράφουν τα συμπτώματα τους στο κινητό τηλέφωνο τους), δεν διαπίστωσε κάποια επιδείνωση των συμπτωμάτων μετά την επικράτηση της παραλλαγής Β.1.1.7.
Παράλληλα οι ερευνητές ανέφεραν ότι χαμηλό ήταν και το ποσοστό επαναμόλυνσης – μόλις το 0,7% όσων ήταν θετικοί στον ιό, βρέθηκαν ξανά θετικοί ύστερα από 90 ημέρες – ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία για αυξημένες επαναμολύνσεις λόγω της βρετανικής παράλλαξης του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης