Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υπέρβαση των 900 μονάδων – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υπέρβαση των 900 μονάδων – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αισιοδοξούν και πάλι όλοι για την πορεία της αγοράς. Η στήλη, όσο ενισχύεται ο γενικός δείκτης και φυσικά οι μετοχές, επιλέγει αύξηση ρευστότητας και γίνεται πιο επιλεκτική. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις μας πηγαίνουν υψηλότερα, ενώ οι κατοχυρώσεις κερδών, αυξάνουν τη μεταβλητότητα.

Υπάρχουν ακόμα φθηνές μετοχές, αλλά υπάρχουν και εκείνες που κατά την άποψή μας και με βάση τα δικά μας στάνταρντ είναι κάτι παραπάνω από δίκαια αποτιμημένες. Ο Γ.Δ. άνοιξε στις 900 μονάδες με ήπια άνοδο και χαμηλό τζίρο. Ξεχωρίζει η Εθνική, η Motor Oil λόγω ανόδου και η Πειραιώς λόγω πτώσης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αύριο σταματάει η διαπραγμάτευση της Πειραιώς για να γίνει το reverse split. Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν το book building να γίνεται κοντά στη νέα ονομαστική αξία ήτοι στο 1 ευρώ. Το συμβόλαιο στα 0,1660 ευρώ, στη χαμηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει με ανεκτέλεστο πάνω από 4,1 χιλ. συμβόλαια και όγκο 1.450 ΣΜΕ.

Η μετοχή άνοιξε με απώλειες 5% και πήγε σε δημοπρασία. Προς τα υψηλά της άνοιξε η Εθνική και με μικρή άνοδο η Alpha. Η Eurobank υποχωρεί ο οριακά.

MSCI: Όλα γυρίζουν γύρω από τις αποφάσεις του. Η στήλη είχε αναφερθεί στις 25 Μαρτίου με σχετικό θέμα, όταν άρχισαν να πρωτο-ακούγονται τα σενάρια. Τώρα θα λέγαμε έχουν πάρει φωτιά. Είναι μία καλή χρονική συγκυρία να αυξηθούν οι ελληνικές μετοχές και να μην έχουμε μόνο τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo.

Η συγκυρία είναι καλή και λόγω αποτιμήσεων στο ΧΑ και λόγω Τουρκίας. Πρέπει να πούμε πως υπάρχουν κάποιες φήμες για τη Jumbo και αν θα φύγει ή θα μείνει, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρη η είσοδος της Eurobank στον MSCI Greece Standard. Υπάρχουν επίσης προσδοκίες για Εθνική Τράπεζα και ΔΕΗ, ενώ σταθερά μέσα στις φήμες είναι και πάλι η Μυτιληναίος.

TITAN: Από τις μετοχές που έχουν μείνει αρκετά πίσω καθώς ακόμα δεν έχει σβήσει την πτώση λόγω της πανδημίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δούμε τη μετοχή πάνω από τα 17,4 ευρώ. Στα 16,88 ευρώ στο άνοιγμα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα οι κάτοχοι μετοχών. Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα που είναι μετρητά και μετοχές της Cenergy. Στα 2,63 ευρώ με άνοδο 1,74%.

AEGEAN: Έκαψε 280 εκατ. ευρώ το 2020 λόγω της πανδημίας και συνεχίζει και φέτος να καίει μετρητά (18-20 εκατ. ευρώ το μήνα), αλλά λιγότερα έναντι του 2020. Από Ιούνιο περιμένει βελτίωση. Οι όροι της αύξησης θα ανακοινωθούν 6-12 Μάϊου και τέλος του μήνα θα ξεκινήσει. Τα 60 εκατ. ευρώ είναι αρκετά είπε ο κ.Βασιλάκης και μαζί με τα 120 εκατ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης, μπορούν να κάνουν την εταιρεία να αντέξει το χειρότερο σενάριο. Ο καθαρός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις είναι στα 384 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: Εντυπωσιακή άνοδος στις τελευταίες 6 συνεδριάσεις και στο +30% από την αρχή του έτους. Καλοί οι όγκοι συναλλαγών και περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης. Υπενθυμίζεται πως το εννεάμηνο ήταν πολύ καλό και η εταιρεία μετά από μία μεγάλη περίοδο προβλημάτων, γυρίζει σελίδα. Ο κλάδος επίσης είναι hot.

INTERTECH (απάντηση): Μας αρέσει η εισηγμένη και την έχουμε στις επιλογές μας. Δεν έχει κάνει κίνηση φέτος. Η συσσώρευση συνεχίζεται σε λίγο υψηλότερα επίπεδα από τα χαμηλά των προηγούμενων εβδομάδων. Θέλει υψηλότερους όγκους για να ξεπεράσει τα 0,70 ευρώ και να πάει προς τα 0,80 ευρώ.

CENTRIC: Στα 0,29 ευρώ στο άνοιγμα με όγκο 43 χιλ. τεμάχια και άνοδο 2,84%. Η αποτίμηση στα 29,3 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης