Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Εμβόλια και self test τα μεγάλα μας όπλα – Περιμένουμε τους ειδικούς για το Πάσχα

Γεραπετρίτης: Εμβόλια και self test τα μεγάλα μας όπλα – Περιμένουμε τους ειδικούς για το Πάσχα
Από τις 15/4 θα διατεθούν περίπου 900.000 self test υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως τα εμβόλια και τα self test είναι τα μεγάλα μας όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος υποστήριξε πως ακόμα είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για το τι θα γίνει το Πάσχα.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στα πρόθυρα του ανοίγματος για μία μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στις 800.000».
«Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι ηλικίες 50-59 ετών να μπορούν να εγγράφονται για εμβολιασμό.
Η εκτίμησή μας είναι ότι τον Μάιο προφανώς θα έχουμε συμπληρώσει 3 έως 3,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και θα έχει χτιστεί ένα πολύ σημαντικό τείχος ανοσίας για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά.
Από την άλλη πλευρά λειτούργησε για πρώτη φορά το self test στην Ελλάδα, αν θέλετε και πειραματικά στα σχολεία και η εμπειρία ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική.
Η ελληνική Πολιτεία ήταν από τις πρώτες στην Ευρώπη που ουσιαστικά αξιοποίησε το όπλο αυτό και μάλιστα διέθεσε το προϊόν δωρεάν» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος ανακοίνωσε πως από μεθαύριο Πέμπτη 15/4 θα διατεθούν περίπου 900.000 self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών και εργαζομένων.
«Μιλάμε για κατηγορίες εργαζομένων και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα όπως είναι το λιανεμπόριο, η Δικαιοσύνη, η ανοιχτή εστίαση, οι τραπεζικές συναλλαγές κ.α.» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς.

Νωρίς ακόμα να πούμε για το Πάσχα

Ερωτηθείς για το Πάσχα, ο κ.Γεραπετρίτης υποστήριξε πως δεν θέλει να προκαταβάλει τις απόψεις των ειδικών αλλά εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εισηγήσεις εκ μέρους της επιστημονικής επιτροπής.
«Είναι προφανές ότι κάθε μέρα που περνάει προσθέτει πολύ σημαντικά δεδομένα τα οποία θα πρέπει να αξιολογούνται» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε απολύτως έτοιμοι ως Πολιτεία για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι χρειαστεί για να διευκολυνθεί η ελεγχόμενη κίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα».
«Όμως είναι οι ειδικοί εκείνοι που θα κάνουν τις εισηγήσεις με τα επίκαιρα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης