Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Intralot: Αισιοδοξία για κλείσιμο συμφωνίας με ομολογιούχους - Γιατί πουλάει ίδιες μετοχές

Intralot: Αισιοδοξία για κλείσιμο συμφωνίας με ομολογιούχους - Γιατί πουλάει ίδιες μετοχές
Κατέχει συνολικά 9,2 εκατ. τεμάχια αγορασμένες το 2018 με μέση τιμή αγοράς ανά μετοχή 0,93 ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Θέμα μερικών εβδομάδων θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική συμφωνία της Intralot με τους ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση.
Η εταιρεία επιθυμεί λύση συμφέρουσα για όλες τις πλευρές και πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν σε συμφωνία χωρίς να χρησιμοποιηθεί η δικαστική οδός.
Θα μπορούσε να γίνει και μία συμφωνία μέσω δικαστικής οδού, κατά το παράδειγμα των εταιρειών του εξωτερικού, αλλά δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας, κάτι που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Οι ανακοινώσεις

Σημειώνεται πως στις 2 Φεβρουαρίου είχε ανακοινωθεί από την Intralot πως είχε συμφωνήσει με ομολογιούχους που κατείχαν το 82,62% του ομολογιακού δανείου λήξης 2021 και συνέχιζε τις διαπραγματεύσεις για να φτάσει στο 90% και να προχωρήσει στην ανταλλαγή ομολογιών.
Έτσι εκτιμάται πως σύντομα θα φτάσει στο απαιτούμενο ποσοστό προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να φανούν και οι αλλαγές που θα φέρει αυτή η συμφωνία στον ισολογισμό.
Υπενθυμίζεται πως η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να φέρει κεφαλαιακό κέρδος και άρα βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων πάνω από 100 εκατ. ευρώ.
Ενώ, η αγορά αναμένεις τις παραπάνω εξελίξεις, μία ανακοίνωση για πώληση ιδίων μετοχών δημιούργησε ανησυχίες.

Λόγω τριετίας

Ουσιαστικά, η διοίκηση αναγκάζεται να πουλήσει 500 χιλ. ίδιες μετοχές οι οποίες μάλιστα είχαν αγοραστεί με μέση τιμή 0,93 ευρώ ανά μετοχή σε τιμή έως και 0,16 ευρώ ανά μετοχή.
Μάλιστα η πώληση γίνεται κάτω από την ονομαστική αξία της μετοχή.
Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα γιατί γίνεται τέτοια κίνηση την ώρα που υπάρχει αισιοδοξία για κλείσιμο συμφωνίας με τους ομολογιούχους;
Η απάντηση είναι ότι το timing ουσιαστικά είναι κακό, αλλά πρόκειται για δύο διαφορετικά γεγονότα.
Οι μετοχές που βγήκαν προς πώληση, βγήκαν γιατί λήγει η τριετία.
Έτσι προκειμένου να μην τις διαγράψει προτίμησε να τις πουλήσει.
Για τις υπόλοιπες μετοχές, ουσιαστικά η ενημέρωση είναι πως πρόκειται για διαφορετικό θέμα, αφού αυτές λήγουν αρκετά αργότερα (αλλά μέσα στο 2021) και άρα θεωρείται πως τότε θα υπάρχει και το θετικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, άρα θα είναι άλλα τα δεδομένα.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία μαζί με αυτές που πουλάει κατέχει συνολικά 9,2 εκατ. τεμάχια αγορασμένες το 2018 με μέση τιμή ανά μετοχή 0,93 ευρώ.
Να σημειωθεί πως όσο η τιμή της μετοχής παραμένει κάτω από τα 0,30 ευρώ δεν μπορούν να γίνουν νέες αγορές ιδίων αφού, αγορές ιδίων δε γίνονται κάτω από την ονομαστική αξία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης