Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης πούλησε ομόλογα 100 εκατ. δολ

ΗΠΑ: Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης πούλησε ομόλογα 100 εκατ. δολ

Τα έσοδα από την πώληση ομολόγων θα αναχρηματοδοτήσουν το χρέος των 278 εκατ. δολαρίων που εξέδωσε το μουσείο το 2016 και θα εξοφλήσουν τις οφειλές που έχουν σωρρευθεί σε δύο πιστωτικές γραμμές

Σχετικά Άρθρα

Ομόλογα που υπόκεινται σε φορολόγηση αξίας 100 εκατ. δολ. πούλησε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης γνωστό ως MoMa, το οποίο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ζωγραφικής και γλυπτικής του 20ού αιώνα σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.
Το MoMa ακολουθεί την τάση των άλλων μουσείων όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Whitney και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Λος Άντζελες, τα οποία έχουν επωφεληθεί από τα χαμηλά επιτόκια για να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους και να βοηθήσουν να αμβλύνουν την οικονομική ζημία από τη πανδημία που τα κράτισε κλειστά πέρυσι εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων.

Αναχρηματοδότηση

Η απόδοση των ομολόγων ήταν 3,22% ή 88 μονάδες βάσης πάνω από αυτή  των κρατικών 10ετών τίτλων, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg
Τα έσοδα από την πώληση ομολόγων θα αναχρηματοδοτήσουν το χρέος των 278 εκατομμυρίων δολαρίων που εξέδωσε το μουσείο το 2016 και θα εξοφλήσουν τις οφειλές που έχουν σωρρευθεί σε δύο πιστωτικές γραμμές.

Αξιολόγηση

Τα ομόλογα του Μουσείου έχουν αξιολόγηση Aa2 από την Moody’s Investors Service και AA από την S&P Global Ratings, την τρίτη υψηλότερη κατάταξη, αντικατοπτρίζοντας την πολιτιστική σημασία των εκθεμάτων και τη ισχυρή οικονομική βάση του μουσείου.
Ακόμα και όταν το μουσείο έκλεισε τον Μάρτιο εξαιτίας των υγειονομικών λετρων, τα ετήσια έσοδά του μειώθηκαν κατά λιγότερο από 2%, σε περίπου 226 εκατομμύρια δολάρια το έτος, έως τον Ιούνιο, επειδή λαμβάνει μόνο ένα μικρό μέρος των εσόδων του από πωλήσεις εισιτηρίων και συνδρομές, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στα έγγραφα που συνόδευαν την έκδοση.
Περιέκοψε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικές δαπάνες να αντιμετωπίσει το lockdown και άνοιξε ξανά στα τέλη Αυγούστου με χωρητικότητα 25%,
Η Goldman Sachs είχε την ευθύνη της έκδοσης.

Προοπτικές

Ο αναλυτής της Moody, Dennis Gephardt, επισήμανε ότι η εταιρεία έχει σταθερές προοπτικές για τα ομόλογα της MoMa λόγω της «σταδιακής μείωσης του χρέους και της μετρημένης ανάκαμψης  των επισκεπτών».
Ο Matt Fabian, ανώτερος αναλυτής της Municipal Markets Analytics δήλωσε πριν από την πώληση ότι τα ομόλογα πρέπει να έχουν ισχυρή ζήτηση.
«Υπάρχει μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη αγορά για τα ομόλογα που υπόκεινται σε φορολόγηση τον τελευταίο καιρό», δηλωσε.
«Το MoMA έχει ισχυρή πιστοληπτική αξιολόγηση λόγω του ρόλου του στην αμερικανική πολιτιστική ζωή και των εκτεταμένων πόρων του σε μετρητά και ακίνητα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης